Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Yamaha προσέγγισε τον Jorge Martin

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Yamaha προσέγγισε τον Jorge Martin

NEWSMOTO

Η Yamaha προσέγγισε τον Jorge Martin

NEWSMOTO

Η ιαπωνική ομάδα φαίνεται να έχει μπει δυναμικά στο κινήγι των μεταγραφών γλυκοκοιτάζοντας τον Jorge Martin.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο καυτά ζητήματα που μας απασχόλησαν στο MotoGP του 2022 ήταν το ποιος τελικά από τους Jorge Martin και Enea Bastianini θα πάρει τη θέση του Jack Miller στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Οι Ιταλοί τελικά αποφάσισαν να φέρουν στην πρώτη ομάδα τον Bastinini αφήνοντας για ακόμα έναν χρόνο στην Pramac Ducati τον Martin, κάτι που φυσικά δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Ισπανό.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την Ducati ότι θα έχει την ίδια μεταχείριση με τον Bastianini, ο Martin φαίνεται να έχει στρέψει το βλέμμα του ήδη σε άλλες επιλογές. Μία από αυτές είναι η Yamaha η οποία δεν θα έλεγε σε καμία περίπτωση όχι στην ένταξη του ταλαντούχου Ισπανού στο δυναμικό της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα στην Ιταλία η πρώτη επαφή μεταξύ του Martin και του Lin Jarvis έχει πραγματοποιηθεί. Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του αναβάτη της Ducati για την πιθανότητα το 2024 να ενταχθεί στο δυναμικό της Yamaha. Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Martin με την Ducati ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024, ωστόσο υπάρχει ένας όρος που μπορεί να τον αποδεσμεύσει νωρίτερα, στο τέλος του 2023.

Advertisement

Παράλληλα με μια πιθανή μετακίνηση του Martin στην εργοστασιακή Yamaha δίπλα στον Fabio Quartararo, ίσως έχουμε και ακόμα μια σημαντική εξέλιξη. Δεν αποκλείεται από το 2024 να έχουμε την επιστροφή της δορυφορικής ομάδας της Yamaha υπό την καθοδήγηση αυτήν τη φορά του Valentino Rossi. Αυτό σημαίνει ότι ο Franco Morbidelli ίσως μετακομίσει στην ομάδα VR46 διευκολύνοντας τη ζωή των ανθρώπων της Yamaha στο να φέρουν τον Martin στην πρώτη ομάδα.

Advertisement

Όλα αυτά φυσικά βρίσκονται ακόμα σε στάδιο συζητήσεων με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Μέχρι τότε υπομονή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώην αστέρι του MotoGP ανοίγει motocross θεματικό πάρκο (+video)
Αναβάτες MotoGP σε αγώνα με Piaggio (+video)
Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)

Advertisement