Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ζήσε την απόλυτη περιπέτεια με την Yamaha Tenere World Raid Team

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζήσε την απόλυτη περιπέτεια με την Yamaha Tenere World Raid Team

NEWSMOTO

Ζήσε την απόλυτη περιπέτεια με την Yamaha Tenere World Raid Team

NEWSMOTO

Η Yamaha δημιούργησε για τους κατόχους Tenere το Spirit Experience φέρνοντας πιο κοντά στους αγώνες τους ιδιώτες.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Yamaha ανακοίνωνε πριν από περίπου έναν χρόνο την οριστική απόσυρσή της από το διάσημο Rally Dakar, προκάλεσε σοκ στους περισσότερους που ασχολούνται με τους χωμάτινους αγώνες. Στα ψιλά γράμματα εκείνης της ανακοίνωσης από τον CEO της Yamaha Europe, Eric De Seynes, υπήρχαν ωστόσο κάποια ψιλά γράμματα τα οποία όμως είχαν ιδιαίτερη σημασία.

Στο τέλος εκείνης της ανακοίνωσης της Yamaha είχε ξεκαθαριστεί ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει τις δραστηριότητες των ιδιωτικών της ομάδων οι οποίες όμως θα συμμετάσχουν στις καινούριες κατηγορίες Raid με το Tenere 700. Πρωταρχικός στόχος ήταν να στηθεί γύρω από το Tenere 700 μια αγωνιστική φιλοσοφία που θα καλύψει τις ανάγκες περιπέτειας ιδιωτών αλλά και αγωνιζόμενων.

Advertisement
Advertisement

Για να δείξει ότι όντως έχει πάρει στα σοβαρά τις δραστηριότητες του Tenere 700 η Yamaha ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που ονόμασε Tenere Spirit Experience. Η συγκεκριμένη εμπειρία ανοίγει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για τους αναβάτες της Tenere, με το ίδιο πάθος για ακόμα περισσότερη περιπέτεια. Για το 2023, η Yamaha παρουσιάζει το Tenere Spirit Experience, όπου οι ιδιοκτήτες του μοντέλου μπορούν να συμμετάσχουν σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή Rally Raid events, μαζί με την επίσημη Yamaha World Raid Team.

Συνολικά 20 πελάτες της Yamaha και οι μοτοσυκλέτες τους θα μεταφερθούν στο Rally Raid που έχουν επιλέξει, όπου θα ακολουθούν την πραγματική διαδρομή, αλλά και μια παράλληλη διαδρομή προς τους αγωνιζόμενους. Κάθε απόγευμα θα βρίσκονται στο bivouac μαζί με την αγωνιστική ομάδα, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία η οποία ίσως τους οδηγήσει και σε μια μελλοντική συμμετοχή σε Rally Raid.

Advertisement

Το Tenere Spirit Experience, διευθύνεται από τον πρώην πρωταθλητή Enduro και διευθυντή της Dakar Racing Team, Marc Bourgeois, μέσω της εταιρείας του MBSM. Πριν από την εκδήλωση, κάθε αναβάτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα από ένα Tenere Centre, ενώ η MBSM θα φροντίσει όλα τα υπόλοιπα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών ενημερώσεων πριν τον αγώνα, την τεχνική υποστήριξη, την τοποθέτηση του GPS tracker, πρωινό, δείπνο και κάμπινγκ.

Advertisement

Βίντεο του Yamaha Tenere World Raid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yoshimura «περιποιείται» τη Yamaha R7 σας (+video)
Αυτή είναι η τιμή του νέου Yamaha XMAX 300
Ολοκαίνουριο scooter από την Yamaha (+video)

Advertisement