Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda Forza 750: Δικό του το βραβείο Red Dot 2021

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Forza 750: Δικό του το βραβείο Red Dot 2021

NEWSMOTO

Honda Forza 750: Δικό του το βραβείο Red Dot 2021

NEWSMOTO

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Honda κερδίζει το βραβείο Red Dot για το σχεδιασμό ενός μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι το ακραίο supersport CBR1000RR-R και εφέτος το τελείως νέο mega scooter Forza 750, δύο συνεχόμενες διακρίσεις για το σχεδιαστικό τμήμα του Big H, το οποίο ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια μας ξαφνιάζει ευχάριστα.

Το νέο Forza 750 είναι μια ναυαρχίδα στον κόσμο των πολυτελών mega scooter, ένα μοντέλο Luxury GT με όλη τη σημασία της λέξης, κομψό, ευρύχωρο, αεροδυναμικά σχεδιασμένο και πλούσια εξοπλισμένο, ικανό να κατακτήσει τις καρδιές αναβατών κάθε κατηγορίας. Είναι πολλά αυτά που προσφέρει, όπως για παράδειγμα οδηγικά προγράμματα, traction control HSTC (Honda Selectable Torque Control), κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT (Dual Clutch Transmission), πλήρη φωτισμό LED, αλλά και μια έγχρωμη οθόνη TFT 5”” με φωνητικά ελεγχόμενο σύστημα συνδεσιμότητας SVC (Smartphone Voice Control). Το χαμηλό ύψος της σέλας (790mm), τα 22 λίτρα χώρου αποσκευών και η θύρα USB-C ενισχύουν τα μάλα την καθημερινή χρηστικότητα, ενώ η απόδοση του δικύλινδρου κινητήρα των 745cc και 58,6Hp δεν θα αφήσει ανικανοποίητο κανένα.

Advertisement
Advertisement

Δύο αντικραδασμικοί άξονες εγγυώνται πολιτισμένη λειτουργία στις υψηλές στροφές χωρίς να εξαφανίζουν το απολαυστικό “γουργούρισμα” της διαφοράς φάσης ανάφλεξης κατά 270 μοίρες που προσφέρει ο στρόφαλος. Όπου είναι δυνατόν, τα εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες: ο εκκεντροφόρος κινεί την αντλία νερού, ενώ ένας από τους αντικραδασμικούς άξονες κινεί την αντλία λαδιού!

Ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, αλουμινένιο ψαλίδι, πίσω ανάρτηση Pro-Link και εμπρός/πίσω τροχοί 17/15” προσφέρουν ασφαλή συμπεριφορά μοτοσυκλέτας, την πέδηση αναλαμβάνουν δύο δισκόφρενα με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων μπροστά και την όλη διαχείριση του φρεναρίσματος μια σύγχρονη μονάδα δικάναλου ABS.

Advertisement

Η νέα -και συνεχόμενη- βράβευση της Honda αναμένεται να δώσει φτερά στο σχεδιαστικό της τμήμα, δημιουργώντας εξίσου εντυπωσιακά μοντέλα στο εγγύς μέλλον. Μακάρι να δούμε σύντομα σημαντικά concepts να γίνονται πραγματικότητα και να κερδίζουν βραβεία, όπως για παράδειγμα το τετρακύλινδρο Street Adventure CB1100X.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo

Triumph Trident 660: Άφιξη Ελλάδα και η διαμόρφωση στο επίκεντρο

Advertisement

KTM Central Store: Μια νέα εμπειρία στην επιλογή