Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

H «Μαϊμού» της Honda επιστρέφει στις ρίζες της

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H «Μαϊμού» της Honda επιστρέφει στις ρίζες της

NEWSMOTO

H «Μαϊμού» της Honda επιστρέφει στις ρίζες της

NEWSMOTO

Η Honda γυρίζει τον χρόνο πίσω προσφέροντας για το 2023 ιστορικά χρώματα στο Monkey 125.

Advertisement
Advertisement

Λίγοι θα γνωρίζατε ότι το θρυλικό Monkey της Honda ξεκίνησε ως ένα παιδικό παιχνίδι για την Tama Tech πίσω στο 1961. Εκείνη τη χρονιά, στο πάρκο ψυχαγωγίας της Tama Tech στο Τόκιο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ένα μικρό δίκυκλο με κινητήρα 49 κ.εκ. το οποίο μπορούσαν να οδηγήσουν λιλιπούτειοι αναβάτες. Το μοντέλο είχε τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό που η Honda αποφάσισε να το βγάλει στην παραγωγή και να το φέρει σε Ευρώπη και Αμερική μετά από δύο χρόνια.

Το 2018, η Honda παρουσίασε μια σύγχρονη έκδοση του Monkey 125 με αλλαγές τόσο στον τεχνικό όσο και στον σχεδιαστικό τομέα. Το ανανεωμένο Monkey απέκτησε περισσότερο όγκο, μεγάλωσαν οι τροχοί, ο κινητήρας και συνολικά έγινε μια μοτοσικλέτα ικανή να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης, διατηρώντας πάντα το μοναδικό στυλ του Monkey.

Advertisement
Advertisement

Για το 2023 η Honda θέλησε να δώσει μια ρετρό πινελιά στα μοντέλα προσφέροντας τρεις νέες χρωματικές επιλογές. Η πρώτη είναι η Banana Yellow, έναν κίτρινος χρωματισμός ο οποίος επεκτείνεται στο πλαίσιο, το ψαλίδι, τα αμορτισέρ με λευκό ρεζερβουάρ και μαύρη σέλα. Η δεύτερη είναι η Pearl Nebula Red, με κόκκινες πινελιές και ασημί ρεζερβουάρ, ενώ η τρίτη είναι η Pearl Shining Black με έντονες μαύρες πινελιές και λευκό ρεζερβουάρ.

Ο κινητήρας του Monkey παραμένει ο γνωστός μονοκύλινδρος, αερόψυκτος των 124 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 9,2 ίππους και 11 Nm ροπής. Τη διαχείριση έχει αναλάβει ψεκασμός της Honda, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5τάχυτο μηχανικό με συμπλέκτη. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών και τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 220 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο 190 χιλ. πίσω με σύστημα ABS στροφής ελεγχόμενο από μονάδα IMU.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δύο εκδόσεις η Honda Gold Wing του 2023
Honda 350: Forza, SH ή ADV; (+video)
Νέοι χρωματισμοί για το βραβευμένο Honda Forza 750 του 2023

Advertisement