Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έτοιμη για track day η νέα Yamaha R125 (+video)

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη για track day η νέα Yamaha R125 (+video)

NEWSMOTO

Έτοιμη για track day η νέα Yamaha R125 (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha παρουσίασε την καινούρια R125 με πλούσιο εξοπλισμό, traction control και συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Η αναβαθμίσεις στα μοντέλα του 2023 από την Yamaha δεν έχουν σταματημό και το επόμενο δίκυκλο των Ιαπώνων που ανεβαίνει επίπεδο να είναι η R125. Η μικρότερη supersport μοτοσικλέτα της οικογένειας «R» πλέον και σχεδιαστικά ακολουθεί τα βήματα των μεγαλύτερων μοντέλων αφού δανείζεται το κουστούμι της R7.

Ένα από τα βασικά σημεία αναβάθμισης της νέας R125 είναι ο κινητήρας. Ο μονοκύλινδρος των 125 κ.εκ. αποδίδει 15 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και συνοδεύεται από ένα σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων VVA που έχουμε συναντήσει στα NMAX και XSR 125. Το σύνολο είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control).

Advertisement
Advertisement

Πλαίσιο (Deltabox) και αναρτήσεις (KYB) είναι επίσης προσεκτικά σχεδιασμένα με στόχο να προσφέρουν άψογη συμπεριφορά στην πίστα και καλή πληροφόρηση στον αναβάτη. Ενισχυμένες είναι οι τιμονόπλακες για περισσότερη στιβαρότητα, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο με καινούρια βάση πίσω ανάρτησης. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Street, ενώ το βάρος της R125 περιορίζεται μόλις στα 144 κιλά.

Στον τομέα της τεχνολογίας, η R125 πλέον χρησιμοποιεί μια νέα οθόνη πληροφοριών TFT 5 ιντσών εμπνευσμένη από την R1. Διαθέτει δύο επιλογές εμφάνισης των πληροφοριών Street και Track, με την Track να περιλαμβάνει χρονόμετρο γύρων πίστας με μνήμη 25 γύρων. Παράλληλα, η οθόνη μπορεί να συνδεθεί με το smartphone μέσω της εφαρμογής MyRide της Yamaha και ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα μεταξύ άλλων.

Advertisement

Η καινούρια Yamaha R125 αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023 σε δύο χρωματισμούς, Icon Blue και Tech Black.

Advertisement

Παρουσίαση της Yamaha R125.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόσω ολοταχώς για τη νέα Yamaha R9
Δοκιμή: Yamaha TMAX Tech MAX
Περισσότερη τεχνολογία στη νέα Yamaha Tenere 700 Rally (+video)

Advertisement