Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρόσω ολοταχώς για τη νέα Yamaha R9

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόσω ολοταχώς για τη νέα Yamaha R9

NEWSMOTO

Πρόσω ολοταχώς για τη νέα Yamaha R9

NEWSMOTO

Η Yamaha κατοχύρωσε το λογότυπο YZF-R9 και είναι πλέον έτοιμη να μας δώσει ένα συναρπαστικό καινούριο superbike.

Advertisement
Advertisement

Η πραγματικότητα πλέον είναι πολύ σκληρή για την κατηγορία των superbike καθώς οι συγκεκριμένες σπορ μοτοσικλέτες έχουν ξεφύγει σε όλα τα επίπεδα. Πλέον, όλες οι εταιρείες, θέλοντας να δείξουν την τεχνολογική τους ανωτερότητα έχουν ανεβάσει σε δυσθεώρητα ύψη το επίπεδο των επιδόσεων των μοτοσικλετών, ενώ παράλληλα και οι τιμές των μοντέλων έχουν εκτοξευτεί.

Η Yamaha είναι από εκείνες τις εταιρείες που αφουγκράστηκαν γρήγορα το πρόβλημα και προχώρησαν στην κατασκευή της πιο προσιτής, μεσαίας supersport μοτοσικλέτας R7 η οποία ήταν βασισμένη στην MT-07. Αναπόφευκτα, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η R7 ξεκίνησε η φημολογία πως το επόμενο βήμα της Yamaha πρέπει να είναι μια superbike μοτοσικλέτα που θα βασίζεται στην MT-09 με τον τρικύλινδρο κινητήρα CP3.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά κάτι που επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες κινήσεις της Yamaha. Η ιαπωνική φίρμα προχώρησε στην επίσημη κατοχύρωση του ονόματος YZF-R9 πριν από περίπου δύο χρόνια και τώρα πιστοποίησε το λογότυπο της μοτοσικλέτας. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδια με εκείνη της R7 και όλης της υπόλοιπης οικογένειας R, κάτι που μας επιτρέπει να εικάσουμε και το πως θα είναι η εμφάνιση της μοτοσικλέτας.

Αν ακολουθήσει η Yamaha τα βήματα που ακολούθησε στην R7 τότε θα έχουμε ως βάση της νέας R9 την καινούρια MT-09. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα CP3 των 890 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 119 ίππους και 93 Nm ροπής. Το σύνολο συνοδεύεται από αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενώ ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζει είναι η ζωηράδα στις μεσαίες στροφές και η ανάλαφρη λειτουργία σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού.

Advertisement

Το πλαίσιο επίσης δεν θα απαιτήσει ιδιαίτερες αλλαγές καθώς είναι ήδη εξαιρετικό στην περίπτωση της MT-09. Σίγουρα θα έχουμε μια διαφορετική, πιο supersport γεωμετρία, ενώ οι αναρτήσεις αναμένεται να έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις και διαδρομή. Μένει να δούμε πότε θα αποφασίσει η Yamaha να μας παρουσιάσει την πολύ ενδιαφέρουσα νέα μοτοσικλέτα. Η EICMA 2022 πλησιάζει…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το Yamaha XMAX 300 του 2023 (+video)
Με σύστημα συνδεσιμότητας η νέα Yamaha MT-07
Με traction control το Yamaha MT-125 του 2023