Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του KTM Duke 790 (+video)

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του KTM Duke 790 (+video)

NEWSMOTO

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του KTM Duke 790 (+video)

NEWSMOTO

Η KTM ανακοίνωσε την επιστροφή του μικρότερου Duke 790 με έκδοση μειωμένης ισχύς για αναβάτες με δίπλωμα A2.

Advertisement
Advertisement

Η πορεία του δημοφιλέστατου KTM Duke 790 κράτησε μόλις 3 χρόνια (2017-2020) όταν η Αυστριακή μάρκα αποφάσισε να το αντικαταστήσει με το 890 Duke πριν από δυο χρόνια. Μπορεί το 890 Duke να ήταν και να συνεχίζει να είναι, ένα απίθανο δίκυκλο με πολύ μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο για πολλούς φάνηκε ακραίο και σίγουρα απευθυνόταν σε πολύ έμπειρους αναβάτες.

Η KTM λοιπόν αποφάσισε να κάνει ένα βήμα προς τα πίσω και να προσφέρει στο κοινό ένα ανανεωμένο Duke 790. Η επιστροφή του «Original Scalpel» όπως το ονομάζει η KTM δεν είναι τυχαία καθώς συνδυάζεται με την ανακοίνωση επίσης συνεργασίας στην Ευρώπη της KTM με την CFMoto.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Duke σχεδιαστικά ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου 890 με τον κινητήρα να είναι η βασική διαφορά. Το δικύλινδρο μηχανικό σύνολο, το οποίο ήδη χρησιμοποιεί η CFMoto στο 800MT, έχει απόδοση 105 ίππους και 87 Nm ροπής με πολύ δυναμικό χαρακτήρα.

Είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό γκάζι, αντικραδασμικό άξονα, μονόδρομο συμπλέκτη και ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως επιλογές οδήγησης (με Track Mode), σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, quickshifter, σύστημα έλεγχου του φρένου του κινητήρα, επιλογή Supermoto στο ABS των φρένων που απενεργοποιεί το σύστημα στον πίσω τροχό και ABS στροφής της Bosch.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι φυσικά της WP Apex με ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω και συνεργάζονται με ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα. Καινούριο είναι το αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ το Duke 790 είναι εξοπλισμένο και με αμορτισέρ τιμονιού. Τα φρένα είναι της Brembo με δύο δίσκους 300 χιλ. εμπρός και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 14,3 λίτρα. Το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας φτάνει τα 169 κιλά (κενό), ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση A2 με μειωμένη ισχύ στους 95 ίππους.

Advertisement

Promo βίντεο του KTM Duke 790.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η KTM βγάζει… ιταλικό διαβατήριο
Ξεπούλησε σε 2 λεπτά η KTM RC 8C (+video)
Πόσο λέτε ότι κοστίζει το plexiglass στα φώτα του KTM X-BOW;

Advertisement