Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ξεπούλησε σε 2 λεπτά η KTM RC 8C (+video)

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεπούλησε σε 2 λεπτά η KTM RC 8C (+video)

NEWSMOTO

Ξεπούλησε σε 2 λεπτά η KTM RC 8C (+video)

NEWSMOTO

Τρομερή επιτυχία για την πρωτότυπη ημι-αγωνιστική supersport μοτοσικλέτα της KTM.

Advertisement
Advertisement

Όταν η KTM ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες την έλευση της νέας, ανανεωμένης RC 8C, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα γινόταν άφαντη σχετικά γρήγορα. Τα 100 RC 8C που κατασκευάστηκαν το 2021 είχαν εξαφανιστεί μέσα σε λίγες ώρες, γι’ αυτό η KTM φέτος αποφάσισε στο αναβαθμισμένο μοντέλο να δημιουργήσει 200 μονάδες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών.

Εκείνο που δεν υπολόγιζε η KTM ήταν ότι παρά τον διπλασιασμό των μοντέλων που θα κατασκεύαζε το κοινό θα ήταν ακόμα πιο διψασμένο να το αποκτήσει. Σε μόλις 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα από το άνοιγμα της πλατφόρμας παραγγελιών οι 200 RC 8C είχαν κάνει φτερά κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ από Ευρωπαίο κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα άνοιξε στις 27 Οκτωβρίου στις 14:00 και έπειτα από 158 δευτερόλεπτα όλες οι RC 8C είχαν πουληθεί. Αν αναλογιστούμε ότι η κάθε μοτοσικλέτας είχε τιμή πώλησης 39.000 ευρώ, τότε μέσα σε 2 λεπτά η KTM έβαλε στα ταμεία της 7.800.000 ευρώ!

Όσο για τη μοτοσικλέτα, αυτή είναι κατασκευασμένη από το αγωνιστικό τμήμα της KTM με μεγάλες επιρροές από το MotoGP. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 899 κ.εκ. με απόδοση 135 ίππους και συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Το κιβώτιο διαθέτει quickshifter, το πλαίσιο είναι χειροποίητο, το ρεζερβουάρ βρίσκεται κάτω από το υποπλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι αγωνιστικές της WP APEX Pro.

Advertisement

Το βάρος έχει περιοριστεί στα 142 κιλά και είναι εξοπλισμένη με αεροδυναμικά φτερά από MotoGP, ενώ πολλά από τα εξαρτήματα είναι από ανθρακονήματα.

Η παρουσίαση της RC 8C.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η KTM βγάζει… ιταλικό διαβατήριο
Επιστρέφει το 2023 η μοναδική KTM RC 8C
Το επόμενο naked της CFMoto θα έχει κινητήρα KTM Duke