Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η KTM βγάζει… ιταλικό διαβατήριο

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η KTM βγάζει… ιταλικό διαβατήριο

NEWSMOTO

Η KTM βγάζει… ιταλικό διαβατήριο

NEWSMOTO

Ο Όμιλος Pierer ανακοίνωσε την απόκτηση του 25,1% των μετοχών της θρυλικής MV Agusta.

Advertisement
Advertisement

Φήμες και ψίθυροι για μια πιθανή εμπλοκή της KTM με την MV Agusta είχαν ξεκινήσει να ακούγονται από τις αρχές του 2022. Ο Όμιλος Pierer, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται οι KTM, Husqvarna και GasGas, είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τους Ιταλούς (και τους Ρώσους) με στόχο να αποκτήσει μερίδιο της εταιρείας. Αυτές οι συζητήσεις από ότι φαίνεται είχαν θετική κατάληξη.

Ο Όμιλος Pierer επίσημα πλέον απέκτησε το 25,1% των μετοχών της MV Agusta τον Νοέμβριο του 2022. Το μερίδιο δεν προέρχεται από το 51% της οικογένειας Castiglioni, αλλά από το 49% της Black Ocean η οποία ανήκει σε ρωσικό fund με CEO τον Timur Sardanov. Ήδη οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στο να γίνεται η διανομή των μοντέλων MV Agusta μέσω του δικτύου της KTM στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση αυτή έχει πολλαπλές εφαρμογές και σίγουρα μία από αυτές είναι η στήριξη της KTM στην MV Agusta στην γραμμή παραγωγής των ιταλικών μοντέλων. Παράλληλα, οι μοτοσικλέτες της MV Agusta θα διατίθενται μέσα από το δίκτυο συνεργατών της KTM παγκοσμίως, ενώ ο Όμιλος Pierer θα αναλάβει και τις συναλλαγές της ιταλικής μάρκας.

Η επίσημη ανακοίνωση είναι η εξής: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο Ευρωπαίους κατασκευαστές μοτοσικλέτας, η KTM AG, εταιρία της Pierer Mobility, θα παρέχει στην MV Agusta την αλυσίδα παραγωγής και αναλαμβάνει τις συναλλαγές. Επιπλέον, στην πορεία της συνεργασίας η MV Agusta θα προσφέρει τα προϊόντα της μέσω του δικτύου Pierer Mobility σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022, γη KTM AG θα αποκτήσει το 25,1% των μετοχών της MV Agusta με έδρα το Βαρέζε της Ιταλίας μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου».

Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η επιστροφή της MV Agusta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, μέσω της KTM!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγωνιστική ΚΤΜ ή βελτιωμένη Huracan; (+video)
Η MV Agusta Superveloce Ago ψηφίστηκε η καλύτερη μοτοσυκλέτα της EICMA
EICMA 2021: MV Agusta Lucky Explorer 5.5 και 9.5