Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επίσημη αποκάλυψη της γκάμας KTM RC 2022

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη της γκάμας KTM RC 2022

NEWSMOTO

Επίσημη αποκάλυψη της γκάμας KTM RC 2022

NEWSMOTO

Για το 2022 η ΚΤΜ αναβαθμίζει την σειρά των RC 125, RC 200 και 390 με μοναδικό στόχο να επικρατήσουν στην κατηγορία των μικρών supersport.

Advertisement
Advertisement

H ολοκαίνουργια σειρά RC εμπνέεται από τον σχεδιασμό των GP μοτοσυκλετών, με ολοκαίνουργιο κοστούμι, και νέο προβολέα που παραπέμπει στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας.

Όλα τα πλαστικά μέρη έχουν ανασχεδιαστεί, προσδίδοντας μεγαλύτερο μέγεθος στις μοτοσυκλέτες, ενώ ταυτόχρονα η αεροδυναμική των μοντέλων είναι πλήρως αναθεωρημένη.

Νέα είναι και η εργονομία της μοτοσυκλέτας, με μεγαλύτερο χώρο να εχει δοθεί στα γόνατα επιτρέποντας ετσι την ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη ενώ νέο και μεγαλύτερης χωρητικότητας είναι το ρεζερβουάρ.

Advertisement
Advertisement

Το συνολικό βάρος μειώθηκε κατά 3,4 κιλά χάρη στους νέους τροχούς, ενώ ελαφρύτερο είναι και το σύστημα πέδησης της Bybre, κατά 960 γραμμάρια.

 

Advertisement

Αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις με ανάποδο πιρούνι ανοιχτού φυσιγγίου WP APEX ανοιχτού φυσιγγιού να διαθέτει απόσβεση συμπίεσης στο αριστερό καλάμι και απόσβεση επαναφοράς στο δεξί, ρυθμιζόμενες σε 30 κλικ. 

Το κορυφαίο KTM RC 390 είναι εξοπλισμένο με αμορτισέρ WP APEX, το οποίο προσφέρει ρύθμιση προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς σε 5 κλικ. Το KTM RC 125 διαθέτει πιρούνι με ανοιχτού φυσιγγίου WP APEX με μια νέα σπορ εργοστασιακή ρύθμιση και νέο αμορτισέρ WP APEX με λειτουργικότητα split piston funcionality.

Advertisement

Όλα τα μοντέλα τροφοδοτούνται από υπερσύγχρονο τετράχρονο, μονόκυλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους, τέσσερις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου.

Από άποψη ηλεκτρονικών, τα νέα RC βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των Supersport μικρού κυβισμού, με το KTM RC 390 να διαθέτει μια σειρά από βοηθήματα αναβάτη που συνήθως διατίθενται μόνο σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες. SUPERMOTO ABS, Cornering ABS και Cornering MTC και το προαιρετικό Quickshifter.

Advertisement

Τα νέα KTM RC αναμένεται να φτάσουν στους dealer της ΚΤΜ μέσα στον Μάρτιο του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

KTM RC 8C: Ξεπούλησε σε 4 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα

Παρουσιάστηκε επίσημα το KTM RC 8C

KTM RC390: Mε δώρο αγωνιστικό κιτ!