Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: Τελικά ομάδα που κερδίζει… αλλάζει!

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati: Τελικά ομάδα που κερδίζει… αλλάζει!

NEWSMOTO

Ducati: Τελικά ομάδα που κερδίζει… αλλάζει!

NEWSMOTO

Μια αναπάντεχη αλλαγή σκυτάλης θα έχουμε στην ομάδα του MotoGP της Ducati για το 2024.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι η Ducati έχει ξεκινήσει μια έντονη προσπάθεια προκειμένου να μπει στον χώρο του motocross και του enduro το επόμενο διάστημα. Ήδη έχει στηθεί μια σπουδαία ομάδα από αναβάτες εξέλιξης όπως ο Αντόνιο Καϊρολί και έμπειρους μηχανικούς από την αγωνιστική ομάδα Maddii Racing, ενώ η πρώτη μοτοσικλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στον Ιανουάριο του 2024.

Η σοβαρότητα στην οποία δείχνει σε αυτό το project η Ducati φάνηκε πριν από λίγες ημέρες όταν ανακοίνωσε πως επικεφαλής του νέου τμήματος Ducati Corse Off-Road αναλαμβάνει ο Πάολο Τσιαμπάτι. Για εκείνους που έστω και λίγο ασχολούνται με το MotoGP, θα γνωρίζουν ότι ο Πάολο Τσιαμπάτι τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους μέσα στο Ducati Corse για το κομμάτι του MotoGP και του WBSK.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τον Τζίτζι Νταλίνια είναι χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει η Ducati στην κορυφή του MotoGP έχοντας το δύσκολο ρόλο της συνεργασίας της αγωνιστικής ομάδας με το εργοστάσιο, της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.

Πλέον ο Πάολο Τσιαμπάτι δεν θα βρίσκεται στο MotoGP το 2024, καθώς η Ducati τον επέλεξε να αναλάβει τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή Ducati Corse Off-Road. Ο Τσιαμπάτι θα συνεχίσει να επιβλέπει επίσης τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Ducati στα εθνικά πρωταθλήματα.

Advertisement

Τη θέση του Πάολο Τσιαμπάτι στο ρόλο του Επικεφαλής Προώθησης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Ducati Corse αναλαμβάνει ο Μάουρο Γκρασίλι ο οποίος θα είναι έχει άμεση συνεργασία με τον Τζίτζι Νταλίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα δούμε την motocross της Ducati; (+video)
Πέντε Ducati Panigale για συλλέκτες
Θα δούμε άραγε τη… Marianna να επιστρέφει στην γκάμα της Ducati;

Advertisement