Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πέντε Ducati Panigale για συλλέκτες

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε Ducati Panigale για συλλέκτες

NEWSMOTO

Πέντε Ducati Panigale για συλλέκτες

NEWSMOTO

Η Ducati γιορτάζει την ανεπανάληπτη χρονιά της στο MotoGP με πέντε συλλεκτικές Panigale.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς αμφιβολία το 2023 ήταν με διαφορά η πιο επιτυχημένη χρονιά της Ducati στον τομέα των αγώνων σε διεθνές επίπεδο. Τόσο στο MotoGP, όσο και στο WSBK οι μοτοσικλέτες της ιταλικής μάρκας κυριάρχησαν και κατάκτησαν τίτλους και νίκες αφήνοντας τους ανταγωνιστές τους χιλιόμετρα μακριά.

Για να τιμήσει την απίθανη αυτή αγωνιστική χρονιά η Ducati ετοίμασε πέντε συλλεκτικές Panigale στα χρώματα των ομάδων που είχαν τον πρώτο λόγο στα πρωταθλήματος. Από το MotoGP, έχουμε τρεις Panigale V4 του πρωταθλητή Πέκο Μπανάια, του διεκδικητή του τίτλου Χόρχε Μαρτίν και του τρίτου στη βαθμολογία Μάρκο Μπεζέκι.

Advertisement
Advertisement

Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike έχουμε ακόμα δύο Panigale, η μία είναι του πρωταθλητή WSBK Άλβαρο Μπαουτίστα και η δεύτερη είναι η Panigale V2 του Νίκολο Μπούλεγκα που κέρδισε το πρωτάθλημα WSSP.  Όλες οι μοτοσικλέτες βασίζονται στην Panigale V4S με πολλά εξαρτήματα από τον κατάλογο αξεσουάρ της Ducati Performance όπως τον ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK, την εξάτμιση της Akrapovic, τις δαγκάνες Brembo Stylema R στα φρένα και τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ της Rizoma.

Κάθε μία από τις μοτοσικλέτες φέρει την υπογραφή του αναβάτη στο ρεζερβουάρ και στο εμπρός μέρος έχουν τον χαρακτηριστικό αριθμό του κάθε αναβάτη. Η Panigale του Μπανάια και εκείνη του Μπαουτίστα είναι βαμμένες στο αγωνιστικό κίτρινο της Ducati που έκανε φέτος την εμφάνισή του σε έναν αγώνα, η Panigale του Μαρτίν στα χρώματα της Prima Pramac Racing, η μοτοσικλέτα του Μπεζέκι στα χρώματα της Mooney VR46 και η Panigale V2 του Μπούλεγκα στα χρώματα της Aruba Racing Team.

Advertisement

Οι συλλεκτικές αυτές Ducati Panigale θα κατασκευαστούν σε μόλις 263 μονάδες και θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα δούμε άραγε τη… Marianna να επιστρέφει στην γκάμα της Ducati;
Χρονιά ρεκόρ για την Ducati στο MotoGP (+video)
Δείτε τι συμβαίνει όταν συνεργάζεται η Ducati με την Bentley (+video)