Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δείτε πως γεννήθηκε η Royal Enfield Cerra 865 GT (+video)

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως γεννήθηκε η Royal Enfield Cerra 865 GT (+video)

NEWSMOTO

Δείτε πως γεννήθηκε η Royal Enfield Cerra 865 GT (+video)

NEWSMOTO

Η συνεργασία Skunk Machine x Royal Enfield δημιούργησε μια μοναδική cafe racer εκδοχή της Continental GT 650.

Advertisement
Advertisement

Η Skunk Machine από την Αυστραλία ασχολείται με βελτιώσεις μοτοσικλετών και μας έχει χαρίσει μερικά πολύ ιδιαίτερα μοντέλα. Η τελευταία της δημιουργία έχει να κάνει με μια Royal Enfield Continental GT 650 η οποία απέκτησε την cafe racer υπόστασή της και μετονομάστηκε Cerra GT 865 Build.

Πρώτο μέλλημα της Shunk ήταν να αναβαθμιστεί ο κινητήρας. Ένα νέο κιτ της Hallam Cycle Works ανέβασε τον κυβισμό στα 865 κ.εκ. και με τη βοήθειας μιας νέας μονάδας ελέγχου και νέου ψεκασμού η ισχύς έφτασε τους 76 ίππους και τα 79 Nm ροπής. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε σύστημα εξάτμισης της SC Project με διπλά τελικά που βγαίνουν ψηλά, κοντά στη σέλα.

Advertisement
Advertisement

Εντατική δουλειά έγινε στον τομέα της οδηγικής συμπεριφορά με την Shunk Machine να αναβαθμίζει τις αναρτήσεις και  τα φρένα. Στο εμπρός μέρος τοποθετήθηκε ένα ανεστραμμένο πιρούνι από Suzuki GSX-R του 2015 το οποίο στηρίχθηκε σε τιμονόπλακες της Cognito Moto. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 17 ιντσών της Excel με δύο δίσκους εμπρός στα φρένα, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε δύο αμορτισέρ της Paioli.

Το όργανο πληροφοριών είναι ψηφιακό πλέον με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί. Στην Cerra GT 865 τοποθετήθηκε επίσης ένα full fairing κουστούμι με vintage αισθητική που θυμίζει αγωνιστικά μοντέλα της δεκαετίας του 1960. Το πίσω μέρος είναι μονόσελο, ενώ το ρεζερβουάρ έχει παραμείνει ίδιο. Πολλά από τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας αντικαταστάθηκαν με χειροποίητα από ανθρακονήματα, ενώ η μοτοσικλέτα βάφτηκε σε ειδικό εργαστήριο της Horche.

Advertisement

Δείτε το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια της μετατροπής της Shunk Machine.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νεανική προσέγγιση στα 650άρια Royal Enfield του 2023
Tι καινούριο φέρνει το Royal Enfield Super Meteor 650 (+video)
Κάτι τρέχει με τη Royal Enfield και την Stark