Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Κάτι τρέχει με τη Royal Enfield και την Stark

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάτι τρέχει με τη Royal Enfield και την Stark

NEWSMOTO

Κάτι τρέχει με τη Royal Enfield και την Stark

NEWSMOTO

Η Royal Enfield προχωράει σε στρατηγικές κινήσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου έναν χρόνο έκανε την εμφάνισή της η Stark Future, μια μικρή start-up εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών με έδρα την Ισπανία. Η Stark έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία της παρουσιάζοντας το εκρηκτικό χωμάτινο μοντέλο Varg, το οποίο είχε ακραίες επιδόσεις και κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Όταν ξεκίνησαν οι παραγγελίες του Varg η μοτοσικλέτα έγινε ανάρπαστη πουλώντας μέσα σε μία ημέρα 1.000 μονάδες. Το γεγονός δεν ήταν τυχαίο καθώς η μοτοσικλέτα έφτανε την απόδοση των 80 ίππων με πολύ εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά συστήματα και βάρος μόλις 110 κιλών! Η μπαταρία είχε χωρητικότητα 6 kWh και η τιμή της είχε οριστεί στις 11.900 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Έναν χρόνο μετά την παρουσίαση η εταιρεία Eicher Motors ανακοίνωσε την επενδυτική συνεργασία της με την Stark Future. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η Eicher Motors ανήκει στην Royal Enfield, κάτι που σημαίνει ότι πίσω από αυτήν την επένδυση κρύβονται οι Ινδοί. Οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται αρκετούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση και η Eicher πλέον αναλαμβάνει το 10,5% της Stark.

Παράλληλα τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Stark ένα μέλος της Eicher, ενώ το ποσό της επένδυσης άγγιξε τα 50 εκ. ευρώ. Ξεκάθαρος στόχος της Royal Enfield είναι να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και να δουλέψει μαζί με την Stark σε μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα. Τα επόμενα χρόνια αναμένονται πολύ ενδιαφέροντα για την ινδική μάρκα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζει σελίδα η Royal Enfield
Η Royal Enfield κατακτά το Νότιο Πόλο (+video)
Οδηγούμε τη Royal Enfield HNTR 350

Advertisement