Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Bridgestone Battlax Sport Touring T32/T32GT: Για νέα όρια στην κατηγορία

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bridgestone Battlax Sport Touring T32/T32GT: Για νέα όρια στην κατηγορία

NEWSMOTO

Bridgestone Battlax Sport Touring T32/T32GT: Για νέα όρια στην κατηγορία

NEWSMOTO

Η Bridgestone παρουσίασε ένα νέο ελαστικό, στόχος του οποίου είναι να καταστεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των sport touring μοτοσυκλετών.

Advertisement
Advertisement

Το Battlax T32, παράλληλα με το στοχευμένο διαστασιολόγιο του T32GT για μεσαίες και βαριές μοτοσυκλέτες, συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεται η sport touring κατηγορία σε επίπεδο απόδοσης, αυτοπεποίθησης και αίσθησης επαφής σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Παρέχει 7% μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο και 13% μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η έκδοση GT συνοδεύεται από βελτιωμένη πρόσφυση και απόδοση στο βρεγμένο και μία αύξηση 10% σε αντοχή στη φθορά, πάντα σε σχέση με το ελαστικό που αντικαθιστά.

Επόμενης γενιάς επιδόσεις στο βρεγμένο

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Battlax Sport Touring T32 είναι οι βελτιωμένες συνολικά επιδόσεις στο βρεγμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Battlax Sport Touring T31. Αυτό οφείλεται σε πολλά νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του ελαστικού και της τεχνολογίας σύνθεσης γόμας. Το ελαστικό εφαρμόζει την υπερσύγχρονη τεχνολογία Pulse Groove Pattern της Bridgestone, η οποία συνδυάζει τις αυλακώσεις σε σχήμα παλμού με μικρούς κεντρικούς εκτροπείς για να εξισώσει τη ροή του νερού σε σύγκριση με μια ευθεία αυλάκωση και να βελτιστοποιήσει την ταχύτητα της ροής του νερού. Αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στη βελτίωση της διοχέτευσης νερού και της απομάκρυνσης αυτού από το ελαστικό, γεγονός που βελτιώνει το κράτημα και την πρόσφυση και μειώνει την πιθανότητα ολίσθησης σε βρεγμένες και δύσκολες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα της εν λόγω τεχνολογίας συμπληρώνονται από βελτιωμένο σχεδιασμό πέλματος. Η αυξημένη αναλογία αυλακώσεων σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες γωνίες και τη θέση αυτών, την ακαμψία των μπλοκ και την κατά 13% μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής στο πίσω ελαστικό, παρέχουν μία συνολικά αυξημένη επιφάνεια επαφής και σύνδεσης με το δρόμο, η οποία ενισχύει συνολικά τις επιδόσεις στο βρεγμένο. Το T32 διαθέτει μία απόδοση στο βρεγμένο που εξασφαλίζει αποστάσεις στο φρενάρισμα κατά 7% μικρότερες σε σχέση με τον προκάτοχό του, χωρίς να περιορίζεται η διάρκεια ζωής. Οι τεχνικές αναβαθμίσεις αυτού του νέου ελαστικού δεν είναι μόνο οπτικές. Οι προσπάθειες που έγιναν στο συνδυασμό κατασκευής και σύνθεσης γόμας χαρίζουν την επιθυμητή δυνατότητα στο χειρισμό σε στεγνό και βρεγμένο, επιπλέον σταθερότητα σε στροφές και ευθείες.

Advertisement

Ένα πλήρως στοχευμένο GT διαστασιολόγιο

Για τις μεσαίες και τις μεγάλες μοτοσυκλέτες η Bridgestone έχει εξελίξει ένα πλήρως εξειδικευμένο ελαστικό, το Battlax Sport Touring T32GT, με τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό πέλματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτής της πολύ ιδιαίτερης κατηγορίας. Ενσωματώνει ομοίως την τεχνολογία Pulse Groove Pattern, παράλληλα με μία βελτιωμένη τοποθέτηση των αυλακώσεων και την κατασκευή βέλτιστης ακαμψίας πέλματος που απαιτείται για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Αυτά τα πλεονεκτήματα, μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών απόδοσης, επιτρέπουν βελτιωμένη πρόσφυση και απόδοση στο βρεγμένο σε σχέση με το T31 και επιπλέον 10% αύξηση στη διάρκεια ζωής.

Advertisement

Ο Nico Thuy, Δ/ντης Τομέα Μοτοσυκλέτας στη Bridgestone EMIA σχολίασε: “Τα Battlax T32 και T32GT είναι έργο τεχνολογικής εξειδίκευσης και εφαρμογών που αποτελούν την πρώτη γραμμή της εξέλιξης. Αυξάνοντας σημαντικά τη σύνδεση του ελαστικού με το δρόμο σε σχέση με το T31, δημιουργήσαμε ένα ελαστικό που προσφέρει απίστευτες επιδόσεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Θελήσαμε να προσφέρουμε στους αναβάτες περισσότερο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στο βρεγμένο και αυτό το ελαστικό κάνει ακριβώς αυτό. Και επιπλέον είναι υπέροχο που είμαστε σε θέση να φέρουμε αυτά τα πλεονεκτήματα σε ακόμα περισσότερους αναβάτες λόγω της επέκτασης σε GT.”

Τα T32 και T32GT θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από το 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Suzuki GSX-R1000R Legend Editions: 7 εκδόσεις GSX-R για 7 παγκόσμιους τίτλους!

ΑΜΑ Supercross 2021: Ονειρικό ξεκίνημα για τη Gas Gas

Davide Brivio: Τέλος εποχής από Suzuki και MotoGP, στροφή στην F1!