Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Bajaj India: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών παγκοσμίως

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bajaj India: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών παγκοσμίως

NEWSMOTO

Bajaj India: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών παγκοσμίως

NEWSMOTO

Όσο παράξενο και αν φαίνεται, το 2021 βρήκε την Ινδική εταιρεία στην κορυφή των κατασκευαστών, κάτι διόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς την εμπλοκή των Ινδών με τους Αυστριακούς της ΚΤΜ και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Το συμπέρασμα του «μεγαλύτερου κατασκευαστή» δεν προκύπτει τυχαία, με τη Bajaj να ανακοινώνει στην αρχή του χρόνου κεφαλαιοποίηση της τάξης των 13,6 δις δολαρίων! Γεγονός που έχει προκύψει από την επέκταση της Bajaj σε πάνω από 70 χώρες, με την είσοδό της στην αγορά της Ταϊλάνδης να είναι πρόσφατη ενώ παράλληλα στα προσεχώς είναι και εκείνη της Βραζιλίας.

«Η έντονη εστίαση της εταιρείας στην κατηγορία των μοτοσυκλετών, η αδιάκοπη δέσμευσή της για στρατηγικές διαφοροποίησης, καθώς και η βελτιστοποίηση της παραγωγής σε συνδυασμό με παγκόσμιες φιλοδοξίες, έχουν κάνει σήμερα τη Bajaj την πιο πολύτιμη εταιρεία δίτροχων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bajaj Auto, Rajiv Bajaj.

Η Bajaj Auto παράγει μοτοσυκλέτες.. κατά ριπάς στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Chakan, το Waluj και το Pantnagar εδώ και αρκετά χρόνια. Παρά την επαρκή τεχνολογία και την αρκετά εξορθολογισμένη διαδικασία κατασκευής μοτοσυκλετών, η Bajaj συνεχίζει να καινοτομεί και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ένα τέταρτο εργοστάσιο στο Chakan, με την επένδυση να είναι της τάξης των 650 εκατομμυρίων Rs ή 89 εκατομμύριων δολαρίων Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, το νέο εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες των KTM και Husqvarna, καθώς και τις επερχόμενες μοτοσυκλέτες μικρομεσαίου κυβισμού της Triumph, που αναμένονται από το 2022 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με το Βρετανό κατασκευαστή.

Υπενθυμίζουμε πως η γκάμα των 400αριών –και κάτω- των KTM και Husqvarna (Duke 390, Duke 200, Husqvarna 401 κτλ) βγαίνουν από τις Ινδικές γραμμές παραγωγής, με τη Bajaj να κατέχει το 47,97% του ομίλου της KTM. Με δεδομένα τα παραπάνω, η μελλοντική διόγκωση του Ινδικού κολοσσού είναι μάλλον σίγουρη.

Advertisement

Πηγή: Rideapart.com

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Aprilia RSV4 1100: Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και.. ήχος

Yamaha TMAX 20th Anniversary: Επετειακό και αριθμημένο

Advertisement

KTM 1290 Super Adventure R: Χωμάτινος οδοστρωτήρας