Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απίστευτο! Η Suzuki επιστρέφει στους αγώνες (+video)

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο! Η Suzuki επιστρέφει στους αγώνες (+video)

NEWSMOTO

Απίστευτο! Η Suzuki επιστρέφει στους αγώνες (+video)

NEWSMOTO

Η απόφαση της Suzuki να αποχωρήσει από τους αγώνες μοτοσικλέτας φαίνεται πως κράτησε πολύ λίγο.

Advertisement
Advertisement

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε η Suzuki, μέσα σε βαρύ κλίμα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τους αγώνες μοτοσικλέτας με στόχο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα μοντέλα παραγωγής της. Αυτόματα, αυτό μεταφράστηκε σε αποχώρηση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, αλλά και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Μάλιστα, στις αρχές Δεκεμβρίου, η Suzuki Racing ανακοίνωσε πως όλοι οι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η επίσημη ιστοσελίδα του αγωνιστικού τμήματος θα παύσουν να λειτουργούν στο τέλος του 2022. Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι η απόφαση ήταν οριστική και άμεσα εφαρμόσιμη.

Advertisement
Advertisement

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις», λέει το λαϊκό ρητό και στην συγκεκριμένη περίπτωση έπεσε μέσα. Πριν από μερικές ημέρες η ομάδα Yoshimura SERT Motul του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (EWC) – επίσημη ομάδα της Suzuki στον θεσμό – ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα με τη στήριξη της… Suzuki!

Οι άνθρωποι της ομάδας και ιδιαίτερα η Yoshimura που έχει ιδιαίτερη σχέση με την Suzuki, άσκησαν πίεση στο εργοστάσιο του Hamamatsu προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Η Suzuki πήρε πίσω την απόφασή της να αποχωρήσει από το EWC και τελικά θα στηρίξει τις προσπάθειες της Yoshimura SERT Motul το 2023.

Advertisement

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι από τις πλέον επιτυχημένες στον θεσμό και πάντα η Suzuki GSX-R1000R είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσικλέτες του πρωταθλήματος. Το 2023 λοιπόν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις κόκκινες GSX-R1000R στις πίστες του EWC.

Η Suzuki συνεχίζει!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημείο αναφοράς στην οικονομία το νέο Suzuki Burgman 125
Tα ηλεκτρονικά συστήματα της Suzuki GSX-8S (+video)
Ποιο είναι το μυστικό του κινητήρα της Suzuki V-Strom 800DE