Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Tα ηλεκτρονικά συστήματα της Suzuki GSX-8S (+video)

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα ηλεκτρονικά συστήματα της Suzuki GSX-8S (+video)

NEWSMOTO

Tα ηλεκτρονικά συστήματα της Suzuki GSX-8S (+video)

NEWSMOTO

Η Suzuki έχει εξοπλίσει στο μέγιστο βαθμό το καινούριο της naked μοντέλο δίνοντάς του τα εφόδια να παλέψει στα ίσια με τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki τον Νοέμβριο που μας πέρασε έκανε το πρώτο βήμα προς το μέλλον και μάλιστα το έκανε με κρότο. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν δύο μοντέλα με έναν ολοκαίνουριο κινητήρα, τα οποία ήρθαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι η Suzuki αλλάζει και επιστρέφει δυναμικά στην αγορά.

Το ένα από τα δύο αυτά μοντέλα ήταν η καινούρια GSX-8S, μια naked μοτοσικλέτα η οποία δημιουργεί πολλές προσδοκίες. Η GSX-8S έχει επιθετικό σχεδιασμό και ξεχωρίζει κυρίως από την φουτουριστική μάσκα με τους δύο προβολείς και τα πλαϊνά DRL φώτα ημέρας. Η σιλουέτα είναι λεπτή, τα πλαστικά καπάκια θυμίζουν έντονα το Katana και στο πίσω μέρος δεσπόζει το σωληνωτό υποπλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Στην καρδιά της μοτοσικλέτας βρίσκεται ένα νέο μηχανικό σύνολο 776 κ.εκ. σε διάταξη δικύλινδρου σε σειρά. Η απόδοσή του είναι 81,7 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ. και 78 Nm ροπής στις 6.800 σ.α.λ. και συνοδεύεται από πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και εξισορρόπησης της απόκρισης. Ο κινητήρας διαθέτει αντικραδασμικό άξονα Suzuki Cross Balancer και έχει γωνία 270 μοιρών στον στρόφαλο για να θυμίζει σε απόδοση τους V2 κινητήρες.

Ένα από τα σημεία που κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα με την Suzuki να έχει τοποθετήσει το σύστημα SDMS στο νέο της μοντέλο. Συναντάμε λοιπόν σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με 3 επιλογές, σύστημα εύκολης εκκίνησης, σύστημα υποβοήθησης στις χαμηλές στροφές και σύστημα quickshifter για ανέβασμα και κατέβασμα ταχυτήτων. Όλα αυτά ελέγχονται από μια οθόνη TFT.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με αναρτήσεις της KYB και φρένα με ABS. Το ρεζερβουάρ είναι 14 λίτρων και το βάρος της μοτοσικλέτας φτάνει τα 202 κιλά. Η νέα GSX-8S αναμένεται στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2023 με την τιμή να είναι κοντά στις 10.000 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο προώθησης της Suzuki GSX-8S.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχονται τα νέα 125άρια της Suzuki στην Ελλάδα;
Ποιο είναι το μυστικό του κινητήρα της Suzuki V-Strom 800DE
Δοκιμή: Suzuki GSX-S1000GT

Advertisement