Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αγώνας Red Bull Grand Prix of the Americas

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγώνας Red Bull Grand Prix of the Americas

NEWSMOTO

Αγώνας Red Bull Grand Prix of the Americas

NEWSMOTO

Μια εβδομάδα μετά το Grand Prix Michelin της Αργεντινής και λίγο περισσότερο από έξι μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη στην πίστα Circuit of The Americas, η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες MotoGP™ θα κατευθυνθούν ξανά στο Austin του Τέξας για τον αγώνα Red Bull Grand Prix της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα Circuit of The Americas διαθέτει 11 δεξιές και 9 αριστερές στροφές.  Η φορά της πίστας είναι αριστερόστροφη και έχει τμήματα που θυμίζουν χαρακτηριστικά από άλλες πίστες όπως του Hockenheim, του Istanbul Park, του Silverstone, του Interlagos και του Osterreichring.  Αυτές οι στροφές σε συνδυασμό με τις υψομετρικές αλλαγές των 40 μέτρων στη στροφή 1, την ευθεία 1.200 μέτρων και την ιδιαίτερα απαιτητική επιφάνεια πίστας αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χρονιάς για τους αναβάτες, τις μοτοσυκλέτες και τα ελαστικά MICHELIN. 

Από τον προηγούμενο αγώνα εδώ, έχουν γίνει κάποιες εργασίες σε ορισμένα σημεία της πίστας για να εξαλειφθούν οι σοβαρές ανωμαλίες,  που συζητήθηκαν από τους αναβάτες για τα προβλήματα που προκάλεσαν. Αυτό ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει σημαντικά τα πράγματα και μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερους χρόνους γύρου το 2022.

Μια άλλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι θα είναι οι θερμοκρασίες, καθώς φέτος ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο που οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 25 ° C, ενώ την τελευταία  φορά είχε πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, όπου ο μέσος όρος ήταν πάνω από 30° C. 

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των ελαστικών που έχει επιλεχθεί για το CoTA έχει γίνει με βάση τις καταπονήσεις και τις δυνάμεις που δέχονται κατά τη διάρκεια κάθε γύρου, καθώς και αυτές που δημιουργεί η τραχιά επιφάνεια της πίστας. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, με τα μπροστινά ελαστικά να είναι συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με τα πίσω ελαστικά που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των 11 δεξιών στροφών της πίστας.

Παρόλο που δεν έχει διεξαχθεί κανένας βρόχινος αγώνας στην CoTA από την επιστροφή της Michelin στο MotoGP, για την περίπτωσης που η Michelin έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά να δώσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους οδηγούς να πιέσουν στα όριά τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας όπως ακριβώς και τα Slick αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Σαββατοκύριακου στην CoTA, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε: «Αυτοί οι δύο διαδοχικοί αγώνες στο Termas de Rio Hondo και στο Austin αποτελούν μια αρκετά υλικοτεχνική πρόκληση για την ομάδα μας. Ωστόσο, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να κάνουμε το ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό και να προσφέρουμε συναρπαστικούς αγώνες σε ένα ενθουσιώδες κοινό εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι  θα τους εκτιμήσουν πολύ. Γνωρίζουμε ότι μετά και την προηγούμενη μας επίσκεψη εδώ, έχει γίνει κάποια δουλειά στην πίστα για να προσπαθήσουμε να εξομαλύνουμε τις ανωμαλίες της,  που προκάλεσαν προβλήματα στους αναβάτες την τελευταία φορά. Τώρα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε αν αυτό θα λειτουργήσει και να μάθουμε ποια διαφορά, αν υπάρχει, μπορεί να έχει αυτό στα επίπεδα πρόσφυσης. Είμαι βέβαιος ότι η γκάμα των ελαστικών  μας για την CoTA 22 θα βοηθήσει  τους αναβάτες για να ξεπεράσουν τα όριά τους και να βρεθούν στο βάθρο».

Advertisement

Η έναρξη του αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 8 Απριλίου με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα, ακολουθούμενες από τις προκριματικές 1 και 2 που θα καθορίσουν την θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα των 20 γύρων θα σβήσουν στις 13 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) τοπική ώρα την Κυριακή 10 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
MotoGP 2022: Ιστορική νίκη για τον Aleix Espargaro και την Aprilia
Επιστρέφει ο Marc Marquez στο Austin
Το newsmoto by newsauto στο 7o Athens Motoshow

Advertisement