Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το πατίνι μετατρέπεται σε snowmobile (+video)

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το πατίνι μετατρέπεται σε snowmobile (+video)

NEWSMOTO

Αυτό το πατίνι μετατρέπεται σε snowmobile (+video)

NEWSMOTO

Φινλανδική εταιρεία παρουσίασε ένα καινοτόμο ηλεκτρικό πατίνι για χρήση σε όλα τα τερέν.

Advertisement
Advertisement

Οι λύσεις αστικής μετακίνησης είναι πλέον πάρα πολλές και ο καθένας έχει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων να επιλέξει για να καλύψει τις ανάγκες του. Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ευρέως διαδεδομένα κυρίως στην Ευρώπη, προσφέροντας τρομερή ευελιξία και οικονομία, ωστόσο έχουν περιορισμένο εύρος χρήσης σε ήπιες ασφάλτινες επιφάνειες.

Η μικρή εταιρεία Arctic Rides Oy από τη Φινλανδία αποφάσισε να δώσει έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στο δικό της πατίνι σχεδιάζοντας το επαναστατικό Skick. Το Skick είναι ένα τρίτροχο πατίνι το οποίο στο εμπρός μέρος έχει έναν μεγάλο τρακτερωτό τροχό και πίσω δύο μικρότερους τροχούς πατινιού. Ο χρήστης του Skick στέκεται όρθιος και χειρίζεται το πατίνι με τιμόνι ποδηλάτου, ενώ τα πόδια πατάνε πάνω σε μια επίπεδη πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον στην πολυχρηστικότητα του Skick είναι ότι όταν κινείται στην άσφαλτο ή στο χώμα λειτουργεί ως ένα κανονικό πατίνι με δύο τροχούς πίσω. Όταν όμως βρεθεί σε χιονισμένες επιφάνειες, οι πίσω τροχοί μαζεύονται και τη θέση τους παίρνουν δύο ενσωματωμένα πέδιλα σκι που βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατφόρμα. Ουσιαστικά, το πατίνι μετατρέπεται σε ένα mini snowmobile, αλλάζοντας το ύψος του από το έδαφος.

Το Skick είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 1 kW η οποία επιταχύνει το πατίνι μέχρι τα 25 χλμ./ώρα. Η μπαταρία από την άλλη είναι ανακυκλώσιμη λιθίου 48V 20Ah με αυτονομία 55 χιλιόμετρα, το συνολικό βάρος του πατινιού είναι 65 κιλά, ενώ μπορεί να αναδιπλωθεί για εύκολη μεταφορά. Το Skick είναι ήδη διαθέσιμο στην τιμή των 3.690 ευρώ.

Advertisement

Δείτε το Skick σε δράση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW Motorrad γλυκοκοιτάζει τα ηλεκτρικά πατίνια
Χαρτοφύλακας με ρόδες ή χρηστικό last mile πατίνι; (+video)
Θα απαγορευτούν τα ηλεκτρικά πατίνια στο Μετρό;