Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το e-bike είναι φτιαγμένο από κάψουλες Nespresso (+video)

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το e-bike είναι φτιαγμένο από κάψουλες Nespresso (+video)

NEWSMOTO

Αυτό το e-bike είναι φτιαγμένο από κάψουλες Nespresso (+video)

NEWSMOTO

Ελβετική εταιρεία κατασκεύασε ηλεκτρικό ποδήλατο από κάψουλες καφέ Nespresso.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ηλεκτρικών ποδηλάτων κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να κατασκευάσουν τα οχήματά τους όσο το δυνατόν πιο οικολογικά. Τα υλικά πλέον σε μεγάλο βαθμό είναι από ανακυκλώσιμες πηγές ή από υλικά φιλικά στο περιβάλλον, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αποβάλει τα ζωικά δέρματα τοποθετώντας υφάσματα ειδικά επεξεργασμένα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Αυτό που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα είναι η δημιουργία ενός οχήματος από κάψουλες καφέ. Η ελβετική εταιρεία Miloo αποφάσισε να πειραματιστεί πάνω στα υλικά που χρησιμοποιεί ξεκινώντας μια συνεργασία με την εταιρεία Nespresso. Το νέο ποδήλατο λοιπόν Xplore Beast δεν είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα ή τιτάνιο, αλλά από ανακυκλωμένες κάψουλες Nespresso.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι οι κάψουλες δεν είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον προϊόν και αυτό είναι ένα στοιχείο που οδήγησε την Nespresso να συνεργαστεί με την Miloo. Η μείωση των ρύπων είναι ο στόχος και αυτός θα επιτευχθεί με συνεργασία των δύο εταιρειών. Η Nespresso θα παρέχει στην Miloo ανακυκλωμένο αλουμίνιο από τις χρησιμοποιημένες κάψουλες (υπάρχει ειδικό πρόγραμμα συλλογής στην Ελβετία με 3.700 σημεία ανακύκλωσης) και η ελβετική εταιρεία θα το χρησιμοποιεί για την κατασκευή πλαισίου και ζαντών.

Η βαφή της νέας σειράς ποδηλάτων θα είναι επίσης φιλική στο περιβάλλον, ενώ σε επόμενη φάση θα υπάρξει μελέτη για ανακυκλώσιμα υλικά στη σέλα, τα ελαστικά, τα χερούλια και πολλά ακόμα εξαρτήματα του ποδηλάτου.

Advertisement

Όσο για το ποδήλατο, το Xplore Beast είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 1 kW και 160 Nm ροπής που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 45 χλμ./ώρα. Η μπαταρία είναι της LG με αυτονομία 50 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει προαιρετική δεύτερη μπαταρία και ανθρακονημάτινος ιμάντας μετάδοσης. Το ποδήλατο της Milοο αναμένεται να είναι έτοιμο την Άνοιξη του 2024 με την τιμή στα 11.680 ευρώ.

Advertisement

Δείτε το Miloo Xplore Beast.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πέφτουν στην μάχη!
H Stromer μονοπωλεί τα βραβεία Red Dot
Εταιρεία με μοντέλο συνδρομητικών ΙΧ αποκτά e-scooters και e-bikes!

Advertisement