Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Εταιρεία με μοντέλο συνδρομητικών ΙΧ αποκτά e-scooters και e-bikes!

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εταιρεία με μοντέλο συνδρομητικών ΙΧ αποκτά e-scooters και e-bikes!

Mobility

Εταιρεία με μοντέλο συνδρομητικών ΙΧ αποκτά e-scooters και e-bikes!

Mobility

Με νέα κεφάλαια 55 εκατ. ευρώ η εταιρεία συνδρομητικού μοντέλου αυτοκινήτου θα αναπτύξει νέες υπηρεσίες  για την κινητικότητα στις πόλεις.

Advertisement
Advertisement

Κεφάλαια ύψους 55 εκατ. ευρώ άντλησε η Instacar τα οποία θα της επιτρέψουν την επιτάχυνση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Στο δεύτερο κατά σειρά κύκλο χρηματοδότησης, μετά την αρχική επένδυση για τη δημιουργία του, συμμετέχουν η Autohellas, ο όμιλος Olympia και το Velocity.Partners καθώς και ως νέος επενδυτικός εταίρος το Elikonos 2 SCA SICAR.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι τρεις πρώτοι, ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στο αναπτυξιακό μοντέλο της Instacar, συνεχίζοντας την έμπρακτη χρηματοδοτική τους στήριξη στην μετεξέλιξη της καινοτόμου ελληνικής startup, σε μια δυναμική εταιρεία που αναπτύσσει στην Ελλάδα το ευέλικτο συνδρομητικό μοντέλο αυτοκινήτου (car as a service).

Επιτάχυνση του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας

Τα νέα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία αντλεί το Instacar, θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της εταιρείας, σε τέσσερις βασικούς πυλώνες που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του συνδρομητικού μοντέλου αυτοκινήτου στην Ελλάδα, στη δημιουργία του “one stop app” το οποίο θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτοκίνητο, από τη μίσθωση, μέχρι το service, την αλλαγή ελαστικών, στο πλύσιμο ή ακόμα και στο παρκάρισμα, στην ανάπτυξη υπηρεσιών συνολικά για την κινητικότητα στις πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των e-scooters, e-bikes και των οχημάτων μικροκινητικότητας, καθώς και στην ενίσχυση του πλάνου εξωστρέφειας της εταιρείας, με την ανάπτυξη των υπηρεσιών της σε νέες αγορές, εκτός Ελλάδας.

Advertisement

Ο Αντώνης Σαμοθράκης, συν-ιδρυτής και CEO του Instacar τόνισε ότι: «Ξεκινήσαμε, πριν από 3 χρόνια, με την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας, δημιουργώντας μια πρακτική επιλογή στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, που επιθυμούσαν ένα ευέλικτο μοντέλο στην απόκτηση ενός σύγχρονου οχήματός. Σήμερα, έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά μια νέα αγορά, αυτή των συνδρομητικών υπηρεσιών στο mobility, η οποία αποτελεί και την κυρίαρχη τάση παγκοσμίως, κερδίζοντας συνεχώς, όλο και περισσότερους καταναλωτές. Ο νέος κύκλος χρηματοδότησης αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μας -υφιστάμενων και νέων-, στο σύνολο του εγχειρήματος και σηματοδοτεί μια δεύτερη φάση ανάπτυξης για την εταιρεία, η οποία ενισχύει, επεκτείνει και διευρύνει τη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της. Το επενδυτικό μείγμα στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών που στηρίζει το Instacar δημιουργεί σημαντική υπεραξία για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της εταιρείας καθώς εισφέρουν στρατηγική πρόσβαση στην αγορά αλλά και ισχυρή ορατότητα σε ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Αναπτυσσόμαστε στη βάση των τριών κεντρικών μας αξιών, ‘be fair’, ‘be consistent’, ‘be bold’ και σε αυτές στηρίζουμε κάθε σχέση που δημιουργούμε, με την ομάδα μας, τους πελάτες μας και τους επενδυτές μας», σημείωσε.

Advertisement

Το Instacar ιδρύθηκε το 2018 και έκανε το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας του τον Σεπτέμβριο του 2019, παρέχοντας μια καινοτόμο λύση, για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ενοικίαση αυτοκινήτου και το παραδοσιακό leasing. Η πλέον επιτυχημένη ελληνική startup, μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομά της, με το ευέλικτο συνδρομητικό μοντέλο αυτοκινήτου, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες, που της επιτρέπουν να υλοποιεί ένα διευρυμένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Instacar: Το τέλος του παραδοσιακού leasing!
instacar: Πάντα ένα βήμα μπροστά
Με e-bikes και e-scooters η κινητικότητα στην Αθήνα!