Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πέφτουν στην μάχη!

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πέφτουν στην μάχη!

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πέφτουν στην μάχη!

ΝΕΑ

Είναι περισσότερο γνωστά για το πόσο φιλικά και προσιτά είναι στην αστική μετακίνηση. Κανείς όμως δεν είχε σκεφτεί πως μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις!

Advertisement
Advertisement

Είναι καιρός τώρα που ένοπλες δυνάμεις ανά τον κόσμο επιστρατεύουν ηλεκτρικά ποδήλατα από κορυφαίους κατασκευαστές της κατηγορίας.

Δεν είναι βέβαια από αυτά που χρησιμοποιούν καθημερινοί πολίτες, είναι σαφώς πιο καλά εξοπλισμένα για να ικανοποιούν τις δραστηριότητες του στρατού.

Μερικά από τα εξτρά στοιχεία που διαθέτουν είναι ενισχυμένες αλυσίδες και μεγαλύτερες μπαταρίες για μεγαλύτερη υποβοήθηση στην κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Πάμε να δούμε τους κατασκευαστές και τα μοντέλα αναλυτικά.

Delfast

Η ουκρανική εταιρεία παρέχει στην αστυνομία ηλεκτρικά ποδήλατα σε παγκόσμια κλίμακα. Έχει ανεβεί επίπεδο όμως με το 3.0 Military το οποίο βοηθάει τους Ουκρανούς στρατιώτες να κουβαλούν εξοπλισμό και να περνούν από δύσβατες διαδρομές.

Recon Power Bikes

Advertisement

Ο Αμερικανός κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για το ηλεκτρικό ποδήλατο ονόματι Hummer που είναι και το μοναδικό που έχει κατασκευάσει για καθημερινούς πολίτες.

Advertisement

Το Ranger όμως είναι το μοντέλο που περήφανα παρέχει η Recon σε ένοπλες δυνάμεις, αλλά και στο FBI. Το συγκεκριμένο παρατηρήθηκε και στο Οχυρό Bragg να χρησιμοποιείται από στρατιώτες.

Stealth Electric Bikes

Η Stealth είναι Αυστραλιανή κατασκευαστής και παρέχει ηλεκτρικά ποδήλατα μόνο στον στρατό της χώρας καταγωγής της. Είναι μάλιστα γνωστή λόγω του ότι ο στρατός της Αυστραλίας δεν έχει κρύψει τις δράσεις του χρησιμοποιώντας τα «ήσυχα» ποδήλατά της για επιχειρήσεις και εργασίες.

Sur-Ron

Advertisement

Η κινέζικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς είναι αυτή που φέρνει τα μοντέλα της πιο κοντά από όλους σε επίπεδο μοτοσικλέτας.

Ο λόγος είναι πως τα ποδήλατά της δεν έχουν πετάλι, άρα μπορείς να πεις και πως… δεν είναι e-bikes. Έτσι, έχει χτίσει δυνατά το όνομά της, εξοπλίζοντας μεταξύ άλλων και τον απαιτητικό αμερικανικό στρατό.

Η Sur-Ron ξεχωρίζει επίσης λόγω των off-road δυνατοτήτων των δίκυκλών της, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ήσυχες καταδρομικές επιχειρήσεις του στρατού.

Πέρα από τους παραπάνω…
…υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που έχουν δείξει πως έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα να προσφέρουν στις ένοπλες δυνάμεις εξαιρετικά εξοπλισμένα ηλεκτρικά ποδήλατα. Δύο παραδείγματα είναι η QuietKat και η Bakcou.

Επομένως, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερες εταιρείες που θα ενισχύσουν και άλλο τον στόλο των ηλεκτρικών ποδηλάτων και θα υποβοηθήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsmoto: Έχει και e-Bikes η EICMA 2023
H E.E. διαχωρίζει τα e-bikes από τις μοτοσικλέτες
Αυτό είναι το πιο καλά εξοπλισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο που υπάρχει