Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζητούνται ηλεκτρικά λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζητούνται ηλεκτρικά λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία

ΝΕΑ

Ζητούνται ηλεκτρικά λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία

ΝΕΑ

Ανοικτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε για δυναμική είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, την ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες πρέπει να πρωταγωνιστήσουν.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δράττοντας της ευκαιρίας που δίνει το έργο της «Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ενσωματώνει στο μείγμα τεχνολογιών και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων – φόρτισης, είναι αναγκαία η δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων  κατά μήκος κατάλληλων διαδρομών από φέτος το καλοκαίρι έως τα τέλη Ιουνίου 2021.

Advertisement
Advertisement

Στην παρούσα χρονική συγκυρία και στο εγχείρημα αυτό, η συμβολή του  κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων είναι καθοριστική. Η δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από τις ευγενικές χορηγίες σας.

Ως εκ τούτου, παρακαλεί για την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών από τον ΣΕΑΑ, ώστε να περιέλθει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για χρονικό ικανός αριθμός ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, που θα ενταχθούν  στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στο αμέσως  επόμενο διάστημα…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Στη Βουλή η ηλεκτροκίνηση – Σημαντικές αλλαγές

Πως υπολογίζονται οι δασμοί στα καινούρια ΙΧ – Αναλυτικά παραδείγματα

Advertisement

Οι κατασκευαστές ζητούν “αναβολή” του νέου πρότυπου Euro6