Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

«Ζεσταίνεται» η νέα Aston Martin Vantage GT3 (+video)

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ζεσταίνεται» η νέα Aston Martin Vantage GT3 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

«Ζεσταίνεται» η νέα Aston Martin Vantage GT3 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας Aston Martin Vantage, είδαμε και την αγωνιστική της εκδοχή που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Μερικές μόλις εβδομάδες αφότου είδαμε την Aston Martin Vantage GT3 να κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona, παρουσιάστηκε επίσημα από τη βρετανική εταιρεία.

Με αιχμηρή εμφάνιση που μαγνητίζει αμέσως το βλέμμα και έντονα αεροδυναμικά στοιχεία η Vantage GT3 ετοιμάζεται να λάβει μέρος μέσα στο 2024 σε πολλές αγωνιστικές διαδρομές. Η πιο γνωστή από όλες είναι βέβαια οι 24 ώρες του Le Mans!

Η αγωνιστική εκδοχή της νέας Aston Martin Vantage χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο 4λιτρο V8. To παράδοξo είναι πως η πολιτική έκδοση αποδίδει περισσότερους ίππους από την αγωνιστική!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η νέα Vantage αποδίδει 655 ίππους, ενώ η GT3 μόλις 536. Ωστόσο, η σημαντική αυτή διαφορά, αντισταθμίζεται από τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της αγωνιστικής Vantage.

Το αεροδυναμικό πακέτο της πέρα από αποδοτικό, είναι και ξεχωριστό οπτικά , χάρη στην αιχμηρότητα και την αγριάδα που προσθέτει. Οι μηχανικοί του βρετανικού εργοστασίου έχουν βελτιώσει κάθε αεροδυναμικό μέρος της GT3, ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστική στους δύσκολους αγώνες αντοχής που πρόκειται να συμμετάσχει.

Advertisement

Επίσης, έχει επανεκτιμηθεί η λειτουργία της ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ώστε να βελτιωθούν οι όποιες μικρές αστοχίες είχαν παρατηρηθεί στις πρώτες δοκιμές.

Ο Gustavo Beteli, επικεφαλής μηχανικός της GT3  αναφέρει:

Advertisement

«Το παλιό αυτοκίνητο βούταγε πολύ στο φρενάρισμα, οπότε έπρεπε να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την κλίση με τη ρύθμιση της πίσω ανάρτησης. Αυτό όμως σήμαινε ότι ήταν άκαμπτο, γεγονός που το έκανε αρκετά σβέλτο αλλά καταπονούσε τα ελαστικά».

Εν αντιθέσει με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF στην πολιτική Aston Martin Vantage, η GT3 εξοπλίζεται με ένα σειριακό 6τάχυτο κιβώτιο της Xtrac.

Advertisement

Ακόμη, διαθέτει traction control, εξάτμιση Acrapovic και αγωνιστικό roll cage βάσει των προδιαγραφών της FIA. Όλο αυτό το πακέτο, συνιστά ένα βάρος στα 1.265 κιλά.

Όποιος επιθυμεί να ξαναδεί την Aston Martin Vantage GT3 εν δράσει, θα έχει πολλές ευκαιρίες, διότι πρόκειται να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), στο ευρωπαϊκό Le Mans και στο Nurburgring Langstrecken Series (NLS).

Η επόμενη αγωνιστική εμφάνιση της Aston Martin Vantage GT3 θα είναι στο Κατάρ στην επίσημη εκκίνηση του φετινού WEC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vantage
Aston Martin: Παρουσίαση της AMR24 (+video)
ως η Ferrari έδωσε ζωή στην Aston Martin;