Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vantage

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vantage

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vantage

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία «ντόπαρε» την Vantage σε όλους τους τομείς, φέρνοντάς της πιο κοντά στην DB12.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin παρουσίασε την νέα εκδοχή της 4ης γενιάς της Vantage, η οποία συνεχίζει παραδοσιακά. Χωρίς κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση.

Αυτό φυσικά δεν έχει εμποδίσει τον V8 των 4.000 κυβικών να εμφανίζεται πλέον εμφανώς πιο δυνατός. Συγκεκριμένα κατά 155 ίππους και 115 Nm, φτάνοντας συνολικά τα 655 άλογα και τα 800 Nm.

Για να τον πετύχουν αυτό οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας ακολούθησαν… παραδοσιακές συνταγές: μεγαλύτερα turbo και επιπλέον ψυγεία για νερό και λάδια. Ταυτόχρονα, για να ενισχύσουν και άλλο τα δυναμικά χαρακτηριστικά, επέλεξαν μια πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης και μείωσαν και άλλο το χρόνο αλλαγής των 8 σχέσεων του αυτόματου κιβωτίου της ZF.

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις τους ολοκληρώθηκαν με την αύξηση της ακαμψίας του αλουμινένιου πλαισίου χάρη στην προσθήκη ενισχύσεων στο δάπεδο και τις νέες ρυθμίσεις των ενεργών αμορτισέρ.

Μετά τα παραπάνω το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Advertisement

Για την επιβράδυνση οι δίσκοι των φρένων έχουν διάμετρο 400 και 360 χιλιοστών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι δαγκάνες είναι εξαπίστονες και τετραπίστονες. Τα κεραμικά φρένα με χρήση ανθρακονημάτων είναι προαιρετικά.

Advertisement

Εξωτερικά η νέα Aston Martin Vantage είναι ακόμα πιο δυναμική χάρη στην αύξηση του πλάτους της κατά 30 χιλιοστά, την πιο μεγάλη της μάσκα που συνδυάζεται με νέες πλευρικές εισαγωγές αέρα, ενώ πιο τονισμένα είναι και τα μαρσπιέ.

Καινούργιοι είναι και οι Matrix-LED προβολείς με τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας, οι χειρολαβές είναι πλέον αναδυόμενες, ο πίσω προφυλακτήρας πιο ογκώδης και οι απολήξεις της εξάτμισης μεγαλύτερες.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό που παραπέμπει σε αυτό της DB12 και έχει στο κέντρο του ταμπλό μια νέα οθόνη 10,25 ιντσών για το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment.

Advertisement

Η ανανεωμένη Aston Martin Vantage θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο τρίμηνο του έτους και σε τιμές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά θα είναι σίγουρα πιο ακριβές. Αργότερα θα ακολουθήσει και η επίσης ανανεωμένη Vantage Volante, η ανοιχτή της έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το υβριδικό μέλλον της Aston Martin
Στα όρια του… χουλιγκανισμού οι νέες Aston Martin Vantage και DBS
Πως η Ferrari έδωσε ζωή στην Aston Martin;