Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Xingyue L είναι το πολυτελές SUV της Geely

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Xingyue L είναι το πολυτελές SUV της Geely

ΝΕΑ

Το Xingyue L είναι το πολυτελές SUV της Geely

ΝΕΑ

Ένα από τα μοντέλα που αναμένεται να γίνουν μπεστ σέλερ στην Κίνα, είναι και η ναυαρχίδα της Geely, Xingyue L, που έχει και ευρωπαϊκά γονίδια.

Advertisement
Advertisement

H μεγαλύτερη σε μέγεθος και πωλήσεις ιδιωτικών συμφερόντων κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, γνωστή και από τη σχέση της με τις Volvo, Lotus και Daimler, αποφάσεισε να μπει με ιδιαίτερες αξιώσεις στην κατηγορία των premium SUV, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, το Xingyue L.

To νέο Xingyue L βασίζεται πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), έχοντας μεγάλες διαστάσεις και ένα μεταξόνιο που φτάνει τα 2.845 χλστ, προσφέροντας άνεση στο εσωτερικό. Μιλώντας για αυτό, να αναφέρουμε ότι η αίσθηση που υπάρχει θυμίζει κάπως ένα αντίστοιχο μοντέλο της Volvo, κυρίως σε ότι αφορά την σχεδίαση του τιμονιού. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment, που συνοδεύεται από μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη, μήκους σχεδόν 100 εκατοστών, ενώ δεν θα λείπει και το premium ηχοσύστημα της Bose με 10 ηχεία.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 2,0 λίτρων που έχει εξελιχθεί μαζί με τη Volvo και αποδίδει στη βασική έκδοση 218 ίππους και 350 Nm ροπής, είτε 238 ίππους και 380 Nm. Η ισχύς και στις δύο περιπτώσεις μεταφέρεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης της Borg-Warner, με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο τρόπους μετάδοσης: το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο επτά σχέσεων της Geely, ή το αυτόματο 8άρι της Aisin. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα πέντε προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport, Snow και Off-road).

Advertisement

Ένα επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Geely Xingyue L είναι η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και σε συνδυασμό με το πρωτόκολλο 5G έχει τον τρόπο αυτόματης αναζήτησης θέσης στάθμευσης, σε ακτίνα 200 μέτρων. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι τέσσερις περιφερειακές κάμερες και η πληθώρα αισθητήρων που διαθέτει. Τέλος να αναφέρουμε ότι πέραν της τοπικής αγοράς, η Geely σκέφτεται να το λανσάρει και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Baidu στο “χορό” των ηλεκτρικών μαζί με τη Geely
H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6
Πότε έρχεται το Tesla του… λαού; Πόσο κοστίζει;