Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκόλλησαν ένα Jeep με… ελικόπτερο!

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκόλλησαν ένα Jeep με… ελικόπτερο!

ΝΕΑ

Ξεκόλλησαν ένα Jeep με… ελικόπτερο!

ΝΕΑ

Ο οδηγός ενός Grand Cherokee είχε μπλέξε πολύ άσχημα και μόνο από αέρος μπορούσε να σωθεί.

Advertisement
Advertisement

Οι εκτός δρόμου αποδράσεις χρειάζονται σύνεση και καθαρό μυαλό. Και κυρίως να μην υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία για τις ικανότητες τόσο του αυτοκινήτου όσο και του οδηγού.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυσε. Και ο οδηγός ενός Jeep Grand Cherokee κατάφερε να κολλήσει σε ένα ιδιαίτερα απομακρυσμένο σημείο στην Αλάσκα.

Το περιστατικό έγινε κοντά σε έναν παγετώνα, με αποτέλεσμα όταν το Cherokee γλίστρησε, παγιδεύτηκε μέσα στις λάσπες που προκαλούνται από το λιώσιμο των πάγων.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά έγιναν δύο προσπάθειες για να το τραβήξουν από αυτό το σημείο με επίγεια μέσα και κάποιους πολύ ικανούς γερανούς. Όμως η βροχή που έπεφτε συνέχεια ανέβασε την στάθμη των νερών και το μόνο που απέμεινε ήταν η από αέρος βοήθεια.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο ελικόπτερα. Το πρώτο για να διαπιστώσει το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο. Και το δεύτερο, ένα Black Hawk, το οποίο θα αναλάμβανε το δύσκολο έργο της ανάσυρσης του Jeep.

Advertisement

To κόστος βέβαια ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία χρεώνει περίπου 8.000 ευρώ την ώρα για την πτήση του Black Hawk μαζί με τις υπόλοιπες έξτρα χρεώσεις που προέκυψαν.

Για να το δέσουν έκαναν διάφορες πατέντες έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βουτήξουν στα παγωμένα νερά. Και πάντως, παρά τα σχόλια των διαδικτυακών θεατών, κατάφεραν να σώσουν το αυτοκίνητο πριν τα νερά εισχωρήσουν πιο βαθιά και προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες στον κινητήρα.

Advertisement

Όσο για το ηθικό δίδαγμα. Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε παγετώνες, όμως το κακό καραδοκεί σε κάθε διαδρομή εκτός δρόμου. Οπότε καλό θα είναι να έχετε το νου σας και να προβλέπετε τον κίνδυνο αν δεν θέλετε να μπλέξετε σε δρόμους χωρίς επιστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Cherokee: Πολύ σκληρό για να πεθάνει
Αποχαιρετούμε την ονομασία Cherokee;
O εσωτερικός κόσμος του Jeep Cherokee

 

Advertisement