Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV στην Ευρώπη

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Τα βιβλία παραγγελιών στην Ευρώπη άνοιξαν για το VW Touareg eHybrid και το Touareg R plug-in hybrid, το πρώτο με τιμή από 72.378 ευρώ, ενώ το τελευταίο από 84.660 ευρώ  στην Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Tα δύο plug-in hybrid Touareg έχουν αυτονομία 47 χιλιομέτρων, με ηλεκτροκίνηση, και 810 χιλιόμετρα συνδυασμένη αυτονομία θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα.

Ο V6 βενζινοκινητήρας των 3000 κ.εκ. συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ (100kW/136 PS) με μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τον χώρο αποσκευών και για τα δύο μοντέλα (Touareg eHybrid και Touareg R PHEV). Το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων (Tiptronic) μεταφέρει την κίνηση στο σύστημα τετρακίνησης. Η απόδοση για το Touareg eHybrid είναι στους 381 ίππους και 462 για το R PHEV. Ίδια είναι η αυτονομία με ηλεκτροκίνηση (έως και 47 χλμ με τις μετρήσεις WLTP). Τα υβριδικά μοντέλα προσφέρουν πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας με τιμές 2,6 l / 100 km και 24,2 kWh / 100 km για το Touareg eHybrid και 2,7 l / 100 km και 24,4 kWh / 100 km για το Touareg R.

Advertisement
Advertisement

Τα υβριδικά plug-in Touareg δείχνουν τις δυνατότητές τους σε μεγάλες διαδρομές, επειδή η μπαταρία επαναφορτίζεται μέσω ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Αυτή η ενέργεια είναι αρκετή για τα Touareg eHybrid και Touareg R για να απενεργοποιούν εντελώς τον V6 κινητήρα και στην κατηφόρα, ώστε να κινούνται με μηδενικούς ρύπους. Ο βασικός τους εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών, το Innovision Cockpit με ψηφιακά όργανα, το σύστημα πλοήγησης Discover Premium και μια πανοραμική οροφή. Το Touareg R έχει επίσης προβολείς IQ.Light – LED matrix.

 

Advertisement

Στις προδιαγραφές των δύο αναφέρεται πως έχουν μέγιστο βάρος ρυμουλκούμενου 3,5 τόνων, το οποίο η VW λέει ότι είναι «εξαιρετικά υψηλό» για υβριδικά μοντέλα, προσθέτοντας ότι μπορείτε επίσης να ρυμουλκήσετε αυτό το βάρος ενώ βρίσκεστε σε ηλεκτρική λειτουργία. Επιπλέον, το Touareg premium SUV τυχαίνει να είναι το πρώτο VW που μπορεί να οδηγηθεί αυτόματα μέσα και έξω από ένα χώρο στάθμευσης χάρη στη νέα του λειτουργία Park Assist με τηλεχειριστήριο.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Το VW Touareg αποχαιρετά τον V8 diesel

Advertisement

Αποκάλυψη για το νέο VW Touareg R των 456 ίππων

Το VW Touareg της ABT τα έχει…500!