ΝΕΑ

Χωρίς ΚΤΕΟ η ταξινόμηση μικρών φορτηγών και η άρση ακινησίας

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς ΚΤΕΟ η ταξινόμηση μικρών φορτηγών και η άρση ακινησίας

ΝΕΑ

Χωρίς ΚΤΕΟ η ταξινόμηση μικρών φορτηγών και η άρση ακινησίας

ΝΕΑ

Με εγκύκλιο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε επίσης παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών  ADR οχημάτων.

Advertisement

Χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας επιτρέπεται η ταξινόμηση μικρών φορτηγών οχημάτων με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t προερχόμενα από χώρες του εξωτερικού  στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση λαμβάνεται για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αναστολής λειτουργίας δημοσίων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Στο ίδιο πλαίσιο, τα μικρά φορτηγά οχήματα με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t ή επιβατηγά οχήματα, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς ακινησίας, σε περίπτωση άρσης της ακινησίας στο διάστημα αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ, υποχρεούνται στη διενέργεια τεχνικού ελέγχου εντός 45 ημερών από την ημερομηνία άρσης της ακινησίας.  Τα παραπάνω οχήματα μπορούν να μεταβιβάζονται και στην περίπτωση που διαθέτουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου το οποίο έχει λήξει.

Advertisement

Με την ίδια εγκύκλιο παρατείνεται κατά 45 ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των φύλλων δοκιμών και των πιστοποιητικών έγκρισης οχήματος μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων ADR με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι από 31-10-2020 έως και 30-11-2020.

Οχήματα που ταξινομούνται κατά το ίδιο διάστημα ως μεταχειρισμένα με ισχύον πιστοποιητικό ADR από τη χώρα προηγούμενης ταξινόμησής τους, επιτρέπεται να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό της χώρας προέλευσης έως 45 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Τέλος, αποχαρακτηρισμένα πρώην ΕΔΧ οχήματα, που πρόκειται να τεθούν εκ νέου σε κυκλοφορία ως ΕΔΧ οχήματα, επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν εκ νέου ως ΕΔΧ οχήματα, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Advertisement

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel