Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχώρισε για την ασφάλειά του το Volvo XC90

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχώρισε για την ασφάλειά του το Volvo XC90

ΝΕΑ

Ξεχώρισε για την ασφάλειά του το Volvo XC90

ΝΕΑ

Το νέο Volvo XC90 κατέκτησε το βραβείο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου, τόσο στην κατηγορία των μεγάλων SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση στα ετήσια αποτελέσματα του Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

O ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών που διεξήγαγε μέσα στο 2015, με το 5/7θέσιο σουηδικό SUV να διακρίνεται σε έναν τομέα που η μάρκα δίνει πάντα έμφαση: στην ασφάλεια.

Το νέο XC90 λοιπόν, είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που σημείωσε την απόλυτη επίδοση 100% στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή – όπως είναι ευρέως πιο γνωστά – αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, σημείωσε επίδοση 97% στην υποκατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, η ανώτερη που έχει καταγράψει οποιοδήποτε νέο μοντέλο την τελευταία τριετία στις δοκιμές του Euro NCAP, όταν ειδικά αυτές που σχετίζονται με την προστασία ενήλικων έγιναν ακόμα πιο απαιτητικές και επίπονες.

Volvo_XC90_crash640

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars, Jan Ivarsson, δήλωσε σχετικά: «Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει τη διαρκή πρωτοπορία της Volvo στην τεχνολογία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Η Volvo Cars έχει εξαγγείλει το προγράμμα Vision 2020 (Όραμα 2020), σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει εξελίξει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo και η τεχνολογία που διαθέτει το νέο XC90 μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας».