Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε τα μοσχάρια! Ήρθαν τα δέρματα από φελλό και μήλο!

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχάστε τα μοσχάρια! Ήρθαν τα δέρματα από φελλό και μήλο!

ΝΕΑ

Ξεχάστε τα μοσχάρια! Ήρθαν τα δέρματα από φελλό και μήλο!

ΝΕΑ

Τα νέα ήθη της αυτοκίνησης και η βιώσιμη ανάπτυξη καταργούν και μία από τις πιο κλασικές συνήθειες πολυτέλειας.

Advertisement
Advertisement

Γενιές και γενιές κατόχων αυτοκινήτων εδώ και πάνω από έναν αιώνα έχουν μεγαλώσει με το όνειρο του δερμάτινου σαλονιού και ότι αυτό εκφράζει στην αίσθηση πολυτέλειας που αναζητά ένας νέος αγοραστής.

Όμως οι καιροί αλλάζουν. Και το τελευταίο διάστημα, μαζί με τις πολλές αλλαγές που συντελούνται στην αυτοκίνηση, έρχεται να πέσει και αυτό το κάστρο. Και το πραγματικό δέρμα (κατά κύριο από αγελάδα) είναι πλέον ξεπερασμένο, δίνοντας την θέση του στα συνθετικά δέρματα.

Καθώς όλες οι εταιρίες αναδεικνύουν όσο γίνεται περισσότερο τις έννοιες της βιωσιμότητας και της μείωσης των εκπομπών του CO2, τόσο κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους στο σαλόνι των αυτοκινήτων “δερμάτινες” επενδύσεις που έχουν κατασκευαστεί από διάφορα υλικά.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο συμβαίνει όχι μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και σε άλλους τομείς όπως την αεροπορία ή την κατασκευή επίπλων.

Είναι ενδεικτικό ότι η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς και υπολογίζεται ότι η αξία του συνθετικού δέρματος θα εκτοξευθεί στα 67,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται μπορούν να έχουν βάση ανακυκλωμένα προϊόντα ή φυτικά υλικά. Για παράδειγμα το σαλόνι του Polestar 2 διαφημίζεται ως φιλικό προς τους vegan καταναλωτές. Το υλικό που χρησιμοποιείται αποτελείται από χλωριούχο πολυουρεθάνη η οποία έχει ως βάση το πλαστικό.

Advertisement

Υπάρχουν όμως και άλλες παραλλαγές που χρησιμοποιούν φελλό, φλούδα από μήλο και άλλα οργανικά υλικά, τα οποία θα μπορούσα να προσφέρουν μία ακόμα πιο βιώσιμη επιλογή για ένα σύγχρονο σαλόνι αυτοκινήτου.

Advertisement

Η Tesla είναι μία εταιρία που χρησιμοποιεί vegan δέρμα στα αυτοκίνητά της από το 2016 από την εταιρία Ultrafabrics. Μάλιστα αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι θα υπάρχει έκρηξη στην ζήτηση από την συγκεκριμένη εταιρία μέσα στα επόμενα χρόνια, ιδίως με την εξάπλωση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Πάντως δεν κινείται όλος ο κόσμος στον αστερισμό των τεχνητών δερμάτων. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι πιο δεκτικές σε αυτό το θέμα. Στην Κίνα και την Ιαπωνία όμως εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το γνήσιο δέρμα είναι μία premium επιλογή. Εσείς τι λέτε, παραδοσιακό δέρμα ή “δέρμα” από φλούδες μήλου και φελλό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο Polestar 3
Τρελή κούρσα ανόδου για την Polestar στη Γερμανία
Η Tesla στο newsauto για τις πωλήσεις του Ιουλίου στην Ελλάδα

Advertisement