Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων το 2023

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων το 2023

ΝΕΑ

VW: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων το 2023

ΝΕΑ

Η VW αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της το 2023, καθώς περίπου 4,87 εκατομμύρια οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες της παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Οι αριθμοί αυτοί ξεπέρασαν τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η VW. Συνολικά, η αύξηση των παραδόσεων ήταν 6,7%.

Η ζήτηση για ηλεκτρική κινητικότητα αυξήθηκε επίσης. Η VW παρέδωσε περίπου 394.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε πελάτες της σε όλο τον κόσμο το 2023, γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση 21,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ID. έχουν μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως

Η VW αύξησε τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της κατά 21,1% το 2023. Οι μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τη γερμανική μάρκα- σε απόλυτους αριθμούς – ήταν η Κίνα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γαλλία, η Νορβηγία και το Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, παραδόθηκαν περίπου 30.000 μοντέλα ID.4 (+ 62,9%).

Το T-Roc ήταν και πάλι το SUV της VW με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Η ισχυρή εμπορική αποδοχή των SUV συνεχίστηκε και το 2023. Το μερίδιο των SUV στο σύνολο των πωλήσεων της VW παραμένει πολύ υψηλό, στο 54,2% (+ 14,9% σε σχέση με το 2022).

Advertisement

Στην Ευρώπη, το T-Roc παραμένει το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις της μάρκας. Το μοντέλο σημείωσε νέο ρεκόρ παραδόσεων στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Τουρκία.

Σημαντική αύξηση πωλήσεων και στην Ελληνική αγορά

Advertisement

Η VW είχε μία ιδιαίτερα θετική χρονιά και στην ελληνική αγορά, σημειώνοντας συνολική αύξηση πωλήσεων των επιβατικών οχημάτων της κατά 8,9% σε σχέση με το 2022.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 38,3%, ανεβάζοντας το μερίδιό τους στις πωλήσεις της VW στην χώρα μας από το 4,3% του 2022 στο 6% για το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών για τα επιβατικά VW
Τι αλλάζει στο ανανεωμένο VW Golf;
Γιατί η Volkswagen κάνει πιο προσιτά τα ηλεκτρικά της;

Advertisement