Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf R με 450PS της Manhart

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Golf R με 450PS της Manhart

ΝΕΑ

VW Golf R με 450PS της Manhart

ΝΕΑ

Σε μαύρο χρώμα, με 450 ίππους, το Golf R με τις επεμβάσεις της Manhart πάει το hot hatch της Volkswagen σε άλλο επίπεδο απόδοσης και εμφάνισης.

Advertisement
Advertisement

H διαβάθμιση της ισχύος μέσα στη γκάμα των εκδόσεων του Golf, δεν είχε βάλει ποτέ το best seller της VW σε «τροχιά» απόδοσης πάνω από τους 300 ίππους, κάτι που αναμένεται να αλλάξεις το μέλλον η έκδοση R της νέας, 8ης γενιάς του μοντέλου. Εκεί έρχεται και παίρνει θέση η διάθεση της Manhart να «εκτοξεύσει» την απόδοση του δίλιτρου TSI που χρησιμοποιεί το GTI.

Advertisement
Advertisement

Υπήρχε βέβαια και η επιλογή του 5κύλινδρου από το RS3 που θα έδινε μια τελείως διαφορετική βάση για την εξέλιξη της απόδοσης αλλά η Manhart προσπάθησε για το καλύτερο με το 4κύλινδρο μοτέρ. Όπως φαίνεται μάλιστα, τα κατάφερε μια και ισχυρίζεται πως το «δικό της» Golf R, έχει φτάσει τους 450 ίππους σε απόδοση με 51,0 kgm ως μέγιστη τιμή ροπής. Και αν οι εξωτερικές επεμβάσεις στην εμφάνιση δεν σας λένε και πολλά, μια και είναι αλήθεια πως η Manhart έχει περιορίσει τη διάθεσή της για εκτενείς επεμβάσεις, αυτές που έχει υποστεί το μοτέρ αξίζει τον κόπο απλά και μόνο να αναφερθούν.

Η μεγαλύτερη τουρμπίνα ήταν αναμενόμενη, όχι όμως και η εισαγωγή του κινητήρα που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανθρακόνημα. Νέας σχεδίασης είναι και η εξάτμιση του αυτοκινήτου από την πολλαπλή εξαγωγής μέχρι και την απόληξη στο πίσω μέρος. Τη διαφορά σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική της πρότασης της Manhart, κάνει το λαμπερό μαύρο χρώμα του αμαξώματος που έρχεται σε πολύ δυναμική αντίθεση με τη διπλή ασημί ρίγα που διατρέχει όλο το μήκος του αυτοκινήτου.

Advertisement