Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Εξελιγμένα συστήματα άνεσης για ένα σύγχρονο lifestyle

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW ID.4: Εξελιγμένα συστήματα άνεσης για ένα σύγχρονο lifestyle

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Εξελιγμένα συστήματα άνεσης για ένα σύγχρονο lifestyle

VOLKSWAGEN 2021-1

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της VW, το νέο ΙD.4, συνδυάζει ένα κορυφαίο τεχνολογικό επίπεδο με ένα μοντέρνο σχεδιαστικό στιλ που εξασφαλίζει εξαιρετική άνεση και μία μοναδική αίσθηση ευ ζην για τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση  προσφέροντας στο κοινό αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για την μηχανική και την τεχνολογική τους αρτιότητα μαζί αποτελεί για την VW μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι παραμένει η κινητήρια δύναμη και στη νέα εποχή, με μία ενδιαφέρουσα νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Τα μοντέλα της σειράς ID. δίνουν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής, έχοντας κερδίσει δεκάδες βραβεία και κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Μετά το ιδιαίτερα σημαντικό ID.3 ακολούθησε το εξίσου προχωρημένο ΙD.4, το οποίο όντας και το πρώτο ηλεκτρικό SUV της VW καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Μέσα από την σχεδίαση του ΙD.4 η VW θέλει να δείξει πόσο ελκυστική μπορεί να γίνει η ηλεκτροκίνηση σε ένα πιο ευρύ κοινό. Με ατσάλινες ζάντες 18 και 19 ιντσών ή προαιρετικές ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών, ράγες οροφής για επιπλέον αποσκευές, χειρολαβές που δεν προεξέχουν από το αμάξωμα για καλύτερη αεροδυναμική, 3D πίσω φώτα LED με δυναμικά φλας, και ένα ακόμα πολύ ιδιαίτερο Highlight: μια προαιρετική γραμμή φωτός που εκτείνεται εμπρός και πίσω έως το επανασχεδιασμένο λογότυπο της Volkswagen.

Το εσωτερικό του ID.4 έχει διαμορφωθεί τόσο έξυπνα και είναι τόσο ευρύχωρο, που προσφέρει σε μία οικογένεια την απόλυτη αίσθηση άνεσης. Είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό ήδη από την επιβίβαση: Μεγάλη ελευθερία στο χώρο των ποδιών, μια κεντρική κονσόλα με δυνατότητες διαφορετικής διαμόρφωσης, καθώς και άνετα καθίσματα, κατ’ επιλογή με ηλεκτρική ρύθμιση και λειτουργία μνήμης.

Advertisement

Σε αυτό συμβάλλει επίσης η κεντρική οθόνη αφής μεγέθους έως 25,4 cm (10 ίντσες), καθώς και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειρισμό αφής και ανατροφοδότηση με δόνηση. Ο φωτισμός Ambient στα χρώματα της επιλογής του οδηγού ή των επιβατών ενισχύει την ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Σε συνδυασμό με την προαιρετική πανοραμική οροφή οι επιβάτες απολαμβάνουν μία νέα και άκρως ελκυστική εμπειρία ταξιδιού.

Για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση στην διαμόρφωση του εσωτερικού υπάρχουν επιλογές ανάμεσα σε 30 χρώματα με θερμό ή ψυχρό φωτισμό για να δημιουργηθεί ένας ευχάριστος χώρος στο εσωτερικό. Συμπερ ID. 4 ιλαμβανομένων του ταμπλό, της θήκης κινητού τηλεφώνου και των θυρών.

Advertisement

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του ID. 4 είναι ότι έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τον χρήση του. Μόλις ο οδηγός το αυτοκίνητο με το κλειδί, σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης “Keyless Access”*, οι προαιρετικοί προβολείς IQ.LIGHT LED Matrix ανάβουν για να τον χαιρετήσουν. Με τη λειτουργία “Leaving home” και “Coming home” το ID.4 φωτίζει το δρόμο με μια δέσμη φωτός, ώστε να προσεγγίζει με άνεση το αυτοκίνητό σας καθώς αναχωρεί από το σπίτι και το αντίστροφο.

Το διαδραστικό ID. Light καλωσορίζει τους επιβάτες στο εσωτερικό, προτού ένας διακριτικός ήχος κατά την εκκίνηση σάς παροτρύνει να ξεκινήσετε αμέσως την οδήγηση. Κατά την έξοδο από το ID.4, το αυτοκίνητο αποχαιρετά τους επιβάτες με φωτεινό σήμα και ήχο.

Advertisement

Το ID.4 με το προαιρετικό πακέτο Exterior Style “Silver” τραβάει σαν μαγνήτης τα βλέμματα. Το μεταλλικό χρώμα της επιλογής του αγοραστή συνδυάζεται ιδανικά με τη μαύρη οροφή, καθώς και την κολώνα C σε ασημί χρώμα, δημιουργώντας μία χρωματική υπογραφή που παίζει με τις αντιθέσεις.

Με τη μεγάλη επιφάνεια της σε όλο σχεδόν το πλάτος της οροφής, η προαιρετική γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή εντυπωσιάζει αφήνοντας ελεύθερη θέα προς τον ουρανό. Η φιμέ οροφή φροντίζει για να υπάρχει μια ευχάριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό ενώ το ρολό αντηλιακής προστασίας, που μπορείτε να το χειριστείτε και μέσω φωνητικού χειρισμού, προστατεύει από την έντονη ηλιοφάνεια. Πείτε «Γεια σου ID., δείξε μου τα αστέρια», και το ρολό θα ανοίξει.

Η προαιρετική Augmented Reality οθόνη Head-up προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο πάνω στο παρμπρίζ. Χάρη την τεχνολογία Augmented Reality, ο οδηγός βλέπει την πλοήγηση στο οδόστρωμα ακριβώς εκεί που πρέπει να κινηθεί, κάνοντας έτσι την οδήγηση πιο ξεκούραστη χωρίς να χρειαστεί να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χειρισμού του ραδιοφώνου, του συστήματος πλοήγησης ή του τηλεφώνου με τον διαισθητικό φωνητικό έλεγχο. Απλά λέγοντας “Hello ID” – και το ID. θα ανταποκριθεί.

Με το πολύπλευρο, σύστημα πλοήγησης “Discover Pro” ο χρήστης έχει πρόσβαση στις κινητές online υπηρεσίες του We Connect Start και απολαμβάνετε άριστη ψηφιακή ραδιοφωνική λήψη μέσω DAB+. Απλά μπορεί να τοποθετήσει το smartphone στην ενσωματωμένη θήκη της διεπαφής τηλεφώνου “Comfort” για επαγωγική φόρτιση.

Το σύστημα πλοήγησης καταγράφει κατ’ επιθυμία τους συχνούς προορισμούς και τις προτιμώμενες διαδρομές. Το σύστημα αναλύει διαδρομές στο παρασκήνιο, ενημερώνει για προβλήματα κυκλοφορίας και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε ξανά τον προορισμό σας.

Χάρη στο προαιρετικό “Keyless Access”, το ID.4 αναγνωρίζει το κλειδί του αυτοκινήτου στην τσάντα σας και ξεκλειδώνει, μόλις το χέρι σας πλησιάσει τη χειρολαβή της πόρτας. Και χάρη στην προαιρετική λειτουργία “Easy Open & Close”, αρκεί μια μικρή κίνηση με το πόδι κάτω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να ανοίξει ή να κλείσει ο χώρος αποσκευών.

Με το προαιρετικό “Travel Assist” παρέχεται ένα εξαιρετικά χρήσιμο σύστημα υποβοήθησης ημιαυτόνομης οδήγησης. Ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο και σε καλά κατασκευασμένους επαρχιακούς δρόμους το “Travel Assist” μπορεί να διατηρεί τη λωρίδα και την ταχύτητα και να λαμβάνει υπόψη την απόσταση από την προπορευόμενη κυκλοφορία. Η προαιρετική αυτόματη ρύθμιση απόστασης ACC “stop & go” βοηθά να διατηρείται η προκαθορισμένη μέγιστη ταχύτητα, καθώς και μια απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Σε συνδυασμό με ένα προαιρετικό σύστημα πλοήγησης το ACC χρησιμεύει ως ένα σύστημα ρύθμισης ταχύτητας και υποβοήθησης στροφών. Έτσι ο οδηγός λαμβάνει υποστήριξη για την αποφυγή υπερβάσεων του ορίου ταχύτητας, καθώς υιοθετούνται τα επίσημα όρια ταχύτητας. Επίσης, το σύστημα μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου σε στροφές, διασταυρώσεις (σε στροφές) και κυκλική κυκλοφορία, χρησιμοποιώντας στοιχεία διαδρομής από το σύστημα πλοήγησης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα βασικά χαρακτηριστικά του VW ID.4
VW ID.4: Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του ηλεκτρικού SUV
Το VW ID.4 έγινε σκληροτράχηλο off-road