Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Arteon και Arteon R Shooting Brake με 320 ίππους

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Arteon και Arteon R Shooting Brake με 320 ίππους

ΝΕΑ

VW Arteon και Arteon R Shooting Brake με 320 ίππους

ΝΕΑ

Η δυναμική οδήγηση στο υψηλότερο επίπεδο της: Τα Arteon R και Arteon R Shooting Brake  συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά οδήγησης των σπορ και touring αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η καρδιά των Arteon R και Arteon R Shooting Brake είναι ένας εξελιγμένος TSI 320 ίππων με 0-100 σε 4,9’’ και κατανάλωση 7,7 l/100 km μόνο.

Το Arteon και το Arteon Shooting Brake είναι τα avant-garde σπορ μοντέλα στην γκάμα της Volkswagen. Στη σειρά προϊόντων που ανανεώθηκε το φθινόπωρο του 2020, η Volkswagen ξεκινά την προπώλησή τους. Σημείο αναφοράς των δύο μοντέλων ο ισχυρός και αποδοτικός τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας (TSI) με 320 ίππους. Αυτή η υψηλή ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης: 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring.

Advertisement
Advertisement

Η κινητήρια δύναμη των Arteon και Arteon Shooting Brake είναι ο κινητήρας EA888 evo4, που αποτελεί, το τελευταίο εξελικτικό στάδιο ενός υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ υψηλής τεχνολογίας. Η τέταρτη γενιά του TSI των 2000 κ.εκ. αναπτύσσει τη μέγιστη ροπή της στα 420 Nm στις 2.100 σ.α.λ. Ο κινητήρας καθιστά αυτή την ισχύ διαθέσιμη σε σταθερό επίπεδο έως 5.350 σ.α.λ., που είναι μια πολύ μεγάλη γκάμα στροφών. Η δύναμη αποδίδεται μεταξύ 5.350 και 6.500 σ.α.λ. Η ισχύς μεταφέρεται στο σύστημα τετρακίνησης μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (DSG). Η απόδοση αυτού του συστήματος κίνησης φαίνεται από τις ίδιες τιμές κατανάλωσης και για τα δύο μοντέλα R: 7,9 έως 7,7 l / 100 km (συνδυασμένη τιμή NEDC). Η τελική ταχύτητα ισχύς κίνησης είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km / h. Στην έκδοση R Performance, τα δύο μοντέλα της Volkswagen μπορούν να παραγγελθούν χωρίς περιορισμό στην τελική η οποία σε αυτήν την περίπτωση φτάνει τα 270 km / h.

Τετρακίνηση και επιοδόσεις

Το σύστημα τετρακίνησης – 4Motion με R-Performance Torque Vectoring – είναι εξοπλισμένο με επιλεκτικό έλεγχο ροπής τροχού. Μια νέα μονάδα πίσω άξονα κατανέμει την ισχύ του TSI όχι μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Αυτό αυξάνει αισθητά την ευελιξία, ιδιαίτερα κατά τη στροφή. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επηρεάσει την επίδραση των ηλεκτρονικών συστημάτων δυναμικής οδήγησης. Η επιλογή της απόλυτης sport οδήγησης γίνεται απευθείας μέσω του μπλε κουμπιού «R» στο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Advertisement

Ο εξωτερικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πρόσφατα σχεδιασμένους προφυλακτήρες R (με διακριτικές εισόδους αέρα στο μπροστινό μέρος και διαχύτη στο πίσω μέρος), καλύμματα καθρεπτών με ματ χρώμιο, προβολή λογότυπου R στις μπροστινές πόρτες ως μέρος του περιβάλλοντος φωτισμού, σύστημα φρένων με δίσκους 18 ιντσών (R Performance με μπλε δαγκάνες φρένων με λογότυπο R στο μπροστινό μέρος) και ζάντες αλουμινίου Sebring. Προαιρετικά: υπάρχουν οι τροχοί 19-ιντσών Adelaide και οι ζάντες 20-ιντσών Estoril.

Advertisement

Εσωτερικό

Το εσωτερικό ενισχύεται από τα καθίσματα σε μαύρο ArtVelours με λογότυπο R στο πίσω μέρος του καθίσματος καθώς και το πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι R με τα paddles πίσω του για τον χειρισμό του DSG. Επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν οι λεπτομέρειες αλουμινίου ή Carbon και επιπλέον η διάταξη «R» για τα ψηφιακά όργανα (Digital Cockpit). Το μπλε χαρακτηριστικό για το Volkswagen R χρησιμοποιείται ως χρώμα αντίθεσης για τη διακοσμητική ραφή στα καθίσματα, το μπροστινό υποβραχιόνιο, το κάλυμμα μοχλού ταχυτήτων και το δερμάτινο σπορ τιμόνι. Το τυπικό σύστημα φωτισμού φόντου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε μπλε χρώμα (ως ένα από τα 30 προεπιλεγμένα). Προαιρετικά διατίθενται σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα (εμπρός).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Arteon

Τα επίσημα στοιχεία των plug-in υβριδικών VW Arteon