Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Arteon

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Arteon

ΝΕΑ

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Arteon

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Arteon, έχει δύο εκδόσεις αμαξώματος Fastback και Shooting Brake, κάτι που δείχνει πως η VW θέλει να δώσει περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen παρουσιάζει το νέο Arteon σε μια παγκόσμια πρεμιέρα και παρουσιάζει ταυτόχρονα τη δεύτερή του έκδοση, την Shooting Brake. Με τον τρόπο αυτό η VW υπογραμμίζει τη διάθεσή της για πλήρη ανανέωση στη γκάμα, μέσα στη χρονιά που όπως είναι προγραμματισμένο, θα παρουσιάσει 34 νέα μοντέλα. «Η Volkswagen θα κυκλοφορήσει 34 νέα μοντέλα φέτος. Ποτέ δεν υπήρξε τόσο εκτεταμένη ανανέωση στη γκάμα της μάρκας», λέει ο Ralf Brandstätter, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας. «Το Arteon Shooting Brake επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων μας στο σημαντικό τμήμα της μεσαίας κατηγορίας. Θα θέσει εν νέου τα πρότυπα στην κατηγορία του με το δυναμικό του σχεδιασμό, την υψηλή λειτουργικότητα και τις απόλυτα σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει».

Advertisement
Advertisement

Το Arteon είναι το μοντέλο «μεγάλου τουρισμού» της Volkswagen από το 2017 και τώρα, παρουσιάζεται η ανανεωμένη του έκδοση. Το νέο Arteon και το Arteon Shooting Brake χαρακτηρίζονται από έναν εκφραστικό και πρωτοποριακό σχεδιασμό. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν -ιδίως το μπροστινό μέρος- μια νέα λωρίδα φωτός, εντυπωσιακές λεπτομέρειες από χρώμιο στον αεραγωγό και νέες εισόδους αέρα στο κάτω μέρος. Το μεγάλο και φαρδύ καπό, κάνει και τις δύο εκδόσεις του Arteon να ξεχωρίζουν, ενώ τη νύχτα, χάρη στη μοναδική «υπογραφή» από τον LED φωτισμό εμπρός και πίσω, το αποτύπωμα του νέου μοντέλου είναι ξεχωριστό.

Τα δύο νέα μοντέλα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους από τις κολόνες Β προς τα πίσω. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε και την έκδοση eHybrid του μοντέλου. Όλες οι νέες εξελίξεις εφαρμόζονται και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος. Για πρώτη φορά στο Arteon, βρίσκουμε ένα υβριδικό σύνολο. Με τη μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία που εξασφαλίζει το μοντέλο, οι οδηγοί του θα μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα δύο μοντέλα Arteon είναι από τα πρώτα του είδους τους που θα είναι διαθέσιμα με plug-in υβριδική τεχνολογία στην πολυτελή μεσαία κατηγορία οχημάτων.

Advertisement

Το Arteon χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετικά λειτουργική συνολική ιδέα. Όλοι οι επιβάτες εμπρός και πίσω και των δύο εκδόσεων Arteon επωφελούνται από την αρθρωτή πλατφόρμα (MQB). Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του το Arteon προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο μπροστά και πίσω για τους επιβάτες. Η πλάτη του πίσω καθίσματος μπορεί να διπλωθεί ασύμμετρα και στα δύο μοντέλα για να επεκταθεί η μεταφορική ικανότητα σε ότι έχει να κάνει με τις αποσκευές ή τα ογκώδη αντικείμενα. Ο χώρος αποσκευών του Shooting Brake είναι 565, ενώ του Fastback είναι 563.

Advertisement