Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επίσημα στοιχεία των plug-in υβριδικών VW Arteon

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επίσημα στοιχεία των plug-in υβριδικών VW Arteon

ΝΕΑ

Τα επίσημα στοιχεία των plug-in υβριδικών VW Arteon

ΝΕΑ

Τα VW Arteon eHybrid και Arteon Shooting Brake eHybrid προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και διατίθενται με πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η VW προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του VW Arteon, τόσο στην 4θυρη έκδοση coupe, όσο και στη Shooting Brake.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία από το Wolfsburg, δεν προέβη σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, τις επιδόσεις όπως και για τις τιμές τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα, με τη VW να εξοπλίζει για πρώτη φορά το Arteon με υβριδικό σύστημα μετάδοσης (plug-in hybrid).

Advertisement
Advertisement

O λόγος για το Arteon eHybrid το οποίο τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα (TSI) καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 218 ps και η ροπή σε 400 Nm, νούμερα που του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 sec (τελική ταχύτητα 222 χλμ,/ώρα).

Το νέο Arteon, σε αμφότερες τις εκδόσεις, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως και 130 χλμ./ώρα αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτρικού μοτέρ, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία αντιστοιχεί σε 59 χλμ. και 57 χλμ. – στις εκδόσεις coupe και shooting brake αντίστοιχα. Σημειώνεται πως η μικτή του μοντέλου αποτυπώνεται σε 900 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την μικτή κατανάλωση, αυτή συγκροτείται στο 1.5–1.1 l/100 km.

Advertisement

Επιπροσθέτως, και οι δύο εκδόσεις του Arteon eHybrid είναι διαθέσιμες στα πακέτα εξοπλισμού “Elegance” Και “R-Line”. Η πρώτη προσδίδει μια σοφιστικέ φυσιογνωμία στο μοντέλο, ενώ η δεύτερη ένα δυναμικό λουκ.

Κοινά χαρακτηριστικά και των δύο πακέτων συνιστούν οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, οι LED κεντρικοί προβολείς με λειτουργία Light Assist και οι ξεχωριστοί εμπρός προφυλακτήρες.

Advertisement

Στο εσωτερικό, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει καθίσματα από Alcantara και δέρμα, ξύλινα (Elegance) η μεταλλικά (R-Line) στιλιστικά στοιχεία, αλουμινένια πεντάλ, δερμάτινο τιμόνι, μπροστινά θερμαινόμενα καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro και 8άρα οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων.

Έμφαση έχει δοθεί και στις λειτουργίες υποβοήθησης και ασφάλειας. Μεταξύ αυτών συναντώνται: Park Assist, Adaptive Cruise Control, Αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και Dynamic Road Sign Display.

Advertisement

Το VW Arteon eHybrid φέρει τιμή εκκίνησης 51.064 και 51.927 ευρώ στις εκδόσεις coupe και Shooting Brake αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Το εκρηκτικό VW Tiguan R

Τα Ελληνικά νησιά θα γίνουν success story της ηλεκτροκίνησης!

Ηλεκτρικό station wagon από την VW