Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Arteon: Και έκδοση Shooting Brake;

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Arteon: Και έκδοση Shooting Brake;

ΝΕΑ

VW Arteon: Και έκδοση Shooting Brake;

ΝΕΑ

Δεν έχει κάνει ακόμη καλά καλά την εμφάνισή του στους δρόμους το εντυπωσιακό πολυτελές 4πορτο κουπέ των Γερμανών και οι φήμες το θέλουν ήδη να μας έρχεται σε έκδοση Shooting Brake που προσθέτει ακόμη υψηλότερα επίπεδα πρακτικότητας χωρίς να θυσιάζει το στιλ. Αυτή η φήμη είναι σύμφωνη και με τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος παραγωγής μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων της VW, Dr. Elmar-Marius Licharz, ο οποίος δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξή του στο “Auto Express”: “Θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα shooting brake (σ.σ. για το Arteon) – αυτά τα σχέδια είναι καθοδόν, δεν είναι ωστόσο οριστικά.”

Advertisement
Advertisement

Χωρίς φωτιά φυσικά δεν υπαρχει καπνός και σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου το project έχει πάρει πλέον το πράσινο φως από την διοίκηση, κάτι που φαίνεται και από τα πρώτα σχέδια που βλέπουμε στις οθόνες μας. Οι καθαρές και χαρακτηριστικές γραμμές του Arteon διατηρούνται και στην έκδοση Shooting Brake με τον έξτρα όγκο να έχει ενσωματωθεί αρμονικά στη σχεδίαση με τον δυναμισμό που αποπνέει το 4πορτο κουπέ να έχει διατηρηθεί σχεδόν αναλλοίωτος.

Volkswagen Arteon Variant2

Οι φήμες θέλουν επίσης το δεύτερο Arteon να αποτελεί και το πρώτο μοντέλο της πλατφόρμας MQB, που θα χρησιμοποιεί στην Ευρώπη εξακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες TSI των 1,5 και δύο λίτρων αλλά και τους δίλιτρους diesel.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Licharz ένα νέο εξακύλινδρο μοτέρ υπάρχει ήδη σε πρωτότυπη μορφή, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η παραγωγή του, πόσο μάλλον το χρονοδιάγραμμα για την παρουσίαση της έκδοσης Shooting Brake. Οψόμεθα…