Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Απειλεί την κυριαρχία της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Απειλεί την κυριαρχία της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών

ΝΕΑ

VW: Απειλεί την κυριαρχία της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Η εταιρεία του Elon Musk κατέχει τα σκήπτρα στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, γεγονός που, σύμφωνα με έρευνα, αναμένεται να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακός είναι ο ρυθμός με τον οποίο η Tesla εδραιώνει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων, καθώς όχι μόνο έχει αναδειχθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, αλλά συνιστά και τη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή, η κυριαρχία της στον τελευταίο τομέα προβάλλει ακλόνητη, γεγονός, όμως, που σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανάλυσης “LMC”, αναμένεται να αλλάξει.

Ειδικότερα, η ανωτέρω εταιρεία προβλέπει πως έως το 2025, η Tesla θα παύσει να συνιστά την ηγέτιδα δύναμη στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς θα εκθρονιστεί από τη VW.

Advertisement
Advertisement

Το μερίδιο της εταιρείας του Elon Musk στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών μοντέλων, το 2025 αναμένεται να «πέσει» στο 10%, όταν το 2020 βρισκόταν στις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδα, το μερίδιο της εταιρείας από το Wolfsburg θα αυξηθεί από το 10 στο 15%.

Καθοριστικό στην ανακατάταξη στην κορυφή αναμένεται να διαδραματίσει η ακατάπαυστη διεύρυνση της οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων, ID., η οποία αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τα ID.3 και ID.4.

Advertisement

Σημειώνεται πως το δεύτερο εξάμηνο του 2020, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των ID.3 και Tesla Model 3 ανήλθαν σε 85.000 και 54.000 αντίστοιχα, ενώ το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο ήταν το Renault Zoe.

Η ίδια έρευνα, τέλος, σημειώνει πως αυξημένο μερίδιο στην αγορά ηλεκτρικών θα καταγράψουν και οι Mercedes, Ford, Toyota και GM.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το 2020, η Tesla αναδείχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως (555,24 δισεκ. δολάρια), «ρίχνοντας» από την κορυφή την Toyota, η οποία κυριαρχούσε από τις αρχές του 21ου αιώνα έως και το 2019.

Διαβάστε επίσης:
Αγοράστε Tesla με… Bitcoins
Επίσημο: Έρχεται το νέο μικρό Tesla
Από πιστώσεις εκπομπών CO2 τα κέρδη της Tesla!

Advertisement