Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από πιστώσεις εκπομπών CO2 τα κέρδη της Tesla!

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από πιστώσεις εκπομπών CO2 τα κέρδη της Tesla!

ΝΕΑ

Από πιστώσεις εκπομπών CO2 τα κέρδη της Tesla!

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει επιτύχει κέρδη από πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά η χρηματιστηριακή της αξίας ξεπερνά τα 807 δισ. δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τις μετοχές κάποιων εταιρειών κυριολεκτικά να εκτοξεύονται και στη συνέχεια να βυθίζονται καταγράφοντας υπέρογκα ποσοστά πτώσης.

Μία από αυτές είναι η GameStop η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1.600% και μέσα σε λίγες ημέρες κατέρρευσε ενώ η δεύτερη εταιρεία που επίσης καταγράφει απίστευτα υψηλά ποσοστά ανόδου είναι η Tesla.

Advertisement
Advertisement

H GameStop πλέον διαπραγματεύεται στα 63 δολάρια ήταν πριν λίγες ημέρες στα 468 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση από 20 δισ. να έχει υποχωρήσει στα 4,44 δισ. δολάρια.

Η Τesla είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με ειδίκευση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αποτίμηση της οποίας ήταν στα 72 δολάρια στις 18 Μαρτίου 2020 για να εκτιναχθεί στα 852 δολάρια σήμερα.

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 807 δισ. πλησιάζει το ένα τρις δολάρια και δεν είναι χρεοκοπημένη ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως το 2020 η εταιρεία για πρώτη φορά κατέγραψε κέρδη ύψους 721 εκατ. δολαρίων ενώ το 2019 οι ζημίες ξεπέρασαν τα 862 εκατ. δολάρια.

Advertisement

Στην πραγματικότητα, η Tesla έχανε χρήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια ενώ από το 2006 και δεν έχει επιτύχει κέρδη από την πώληση αυτοκινήτων.

Τα κέρδη του 2020 ήταν ιδιαίτερα λόγω του 1,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις που κέρδισε η Tesla έναντι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς δεν εκπλήρωσαν κυβερνητικά πρότυπα εκπομπών / καυσίμων. Ουσιαστικά το κέρδος ήταν πιστώσεις άνθρακα.

Advertisement

Έτσι, η Tesla δεν έχει ακόμη πετύχει κέρδη από πωλήσεις αυτοκινήτων, αλλά πουλάει σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες το οικολογικό της αποτύπωμα.

Το νέο Model S Plaid της Tesla θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής 0-100 χλμ. σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα στην ιστορία και θα αποτελέσει το πρώτο όχημα με ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Η Tesla είναι μια περίπτωση όπου οι επενδυτές είδαν την τιμή της μετοχής και όχι την αποτίμηση. Ωστόσο με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες τώρα να στοχεύουν σε μεγάλη αύξηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έως το 2025, οι αναλυτές δεν είναι σε θέση να απαντήσουν αν η Tesla θα γίνει ποτέ μια κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία, επειδή τα περιθώρια της υποχωρήσουν λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αγοράστε Tesla με… Bitcoins
Tesla Roadster: Έρχεται το 2022
Τι θα πληρώσετε για να φορτίσετε στους ταχυφορτιστές της Tesla στην Ελλάδα;