Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται το νέο μικρό Tesla

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Έρχεται το νέο μικρό Tesla

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται το νέο μικρό Tesla

ΝΕΑ

Το… baby Tesla ενδέχεται να κοστίζει κάτω από 20.000 ευρώ, ενώ θα διατίθεται και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να διευρύνει την γκάμα της με ένα μικρό μοντέλο που θα τοποθετείται κάτω από το Model 3 είναι η Tesla, με τον πρόεδρο της εταιρείας στην Κίνα να δίνει στο φως της δημοσιότητας και κάποιες λεπτομέρειες.

Μιλώντας στο κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Tom Zhu επιβεβαίωσε πως το μοντέλο θα σχεδιαστεί, θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D Center) που βρίσκεται στο Gigafactory της Tesla στη Σανγκάη, το πρώτο υπερ-εργοστάσιο της μάρκας εκτός ΗΠΑ.

To μοντέλο θα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα VW ID.3, Honda e και το Hyundai Ioniq 5, ενώ σύμφωνα με τον Elon Musk, θα είναι “σούπερ κουλ” και θα φέρει ριζοσπαστική εμφάνιση, εφάμιλλη με εκείνη του Cybertruck. Παράλληλα θα διατίθεται στην παγκόσμια αγορά, άρα και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Tesla Model 3, το λανσάρισμά του δεν αναμένεται πριν το 2022, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά στα 20.000 ευρώ. Η τελευταία, ωστόσο, θα γίνει πραγματικότητα μόνο εφόσον καταστεί εφικτή η δραματική μείωση του κόστους παραγωγής μπαταριών.

Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, η Tesla είχε εκκινήσει τη διαδικασία αποδοχής σχεδίων από το κοινό στο Weibo, ενώ είχε δημοσιεύσει αγγελίες θέσεων εργασίες ζητώντας Design Manager, Creative Manager, Senior Car designer, Design Quality Specialist και a Graphic Designer. Τα ανωτέρω συνομολογούν πως η εταιρεία του Elon Musk προλειαίνει το έδαφος για τη σχεδίαση και ανάπτυξη του μικρού hatchback.

Advertisement

Όπως αναφέραμε το “baby Tesla” θα κατασκευάζεται στο Gigafactory της εταιρείας στη Σανγκάη, το οποίο δημιουργήθηκε σε χρόνο… dt: Ο πρώτος λίθος μπήκε τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η διαδικασία παραγωγής εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Το εν λόγω εργοστάσιο συνιστά ισχυρό σύμμαχο της Tesla στο να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Κίνα, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Επίσης, με την κατασκευή αυτοκινήτων στην ασιατική χώρα, η Tesla αποφεύγει τα έξοδα μεταφοράς και τους δασμούς για την εισαγωγή στην κινεζική αγορά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Επιβεβαίωση Newsauto: Σε λειτουργία οι πρώτοι Tesla Superchargers στην Ελλάδα
Tesla Roadster: Έρχεται το 2022
Αγοράστε Tesla με… Bitcoins

 

 

Advertisement