Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Αναβάθμιση για το λογισμικό των ID.

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Αναβάθμιση για το λογισμικό των ID.

ΝΕΑ

VW: Αναβάθμιση για το λογισμικό των ID.

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και πιο εξελιγμένο infotainment υπόσχεται το νέο πακέτο αναβάθμισης για το λογισμικό ID 3.0.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία αφορά όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW και θα είναι διαθέσιμη μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Μάλιστα η αναβάθμιση αυτή θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω το συστήματος Over-the-Air, χωρίς δηλαδή να απαιτεί απαραίτητα την επίσκεψη σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρείας.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχώς βελτιώνονται και οι εταιρείες έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία στην καθημερινότητα των οδηγών που τα «τιμούν». Η VW πρόσφατα εξέφρασε την πολύ μεγάλη ικανοποίηση της σχετικά με την εμπορική πορεία της γκάμας ID., ενώ επενδύει σχετικά άμεσα και στα επόμενα ηλεκτρικά που έπονται.

Advertisement
Advertisement

Όλη αυτή η ηλεκτρική… τάση φέρνει παραπάνω εξέλιξη στις τάξεις της γερμανικής εταιρείας, που προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση του τελευταίου της λογισμικού με την ονομασία ID 3.0. Συγκεκριμένα οι ενημερώσεις αναμένεται να αναβαθμίσουν την ταχύτητα φόρτισης στα μοντέλα με μπαταρία 77 kWh, με τη μέγιστη ισχύ σε φορτιστή DC να ανεβαίνει στα 135 kW από 128 kW που είναι σήμερα.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να βελτιωθεί η θερμική διαχείριση της μπαταρίας σε περιπτώσεις χαμηλών θερμοκρασιών, κάτι που θα μεταφραστεί σε ρεαλιστική αυτονομία (πιο κοντά στους αριθμούς του WLTP) ακόμη και το χειμώνα. Στα του infotainment, το Smart e-Route Planner θα απεικονίζεται πλέον στην πρώτη οθόνη, όντας εξελιγμένο ώστε να μπορεί κάποιος να προκαθορίσει διαδρομές με ενδιάμεσες στάσεις.

Advertisement

To σημαντικό update αφορά τόσο στο αυτόματο παρκάρισμα, όσο και στη βελτίωση των φωνητικών εντολών, η ακρίβεια των οποίων αναμένεται βελτιωμένη σε ποσοστό 95%. Το παραπάνω πακέτο για τα ID. θα είναι διαθέσιμο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με τη γερμανική εταιρεία να τo εγκαθιστά σε όλα τα νέα EV που πωλούνται από τώρα και έπειτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις
Volkswagen ID: Αυτονομία σε πολλές διαστάσεις
Όμιλος VW: Γιατί ο επικεφαλής είναι στα μαχαίρια με τους εργαζομένους;