Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Νέο εργοστάσιο προ των πυλών στην Ευρώπη

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Νέο εργοστάσιο προ των πυλών στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Volvo: Νέο εργοστάσιο προ των πυλών στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η ραγδαία ανάπτυξη της Volvo την τελευταία δεκαετία δημιουργεί σκέψεις για την ανέγερση και νέου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Τη δημιουργία ενός τρίτου εργοστασίου επί ευρωπαϊκού εδάφους εξετάζουν οι διοικούντες της Volvo, με στόχο να σπάσει το φράγμα των 1,2 εκ. οχημάτων που είναι η υφιστάμενη παγκόσμια ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή η Volvo διατηρεί έξι παραγωγικές μονάδες, με τις δύο από αυτές να βρίσκονται στη Γηραία Ήπειρο και συγκεκριμένα στη Torslanda (στο δήμο Γκέτεμποργκ) της Σουηδίας και στη Γάνδη του Βελγίου. Συνδυαστικά τα δύο εργοστάσια παράγουν περίπου 800.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Η επικρατέστερη χρονολογία δημιουργίας του τρίτου εργοστασίου είναι το 2025, χωρίς να είναι γνωστή η τοποθεσία.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, η Volvo έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία και επομένως θέλουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά με τους ίδιους ρυθμούς», ανέφερε στέλεχος της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας μιλώντας στο Reuters.

Μετά την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) στα τέλη Οκτωβρίου, η Volvo είναι η δεύτερη σε χρηματιστηριακή αξία σουηδική εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση 18 δισ. δολάρια.

Advertisement

Ψηλά στην ατζέντα της Volvo είναι ο ενεργειακός της μετασχηματισμός, αλλά και η πώληση αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Μηδενικές εκπομπές στις οδικές μεταφορές
Volvo: Εφαρμογή που αυξάνει την αυτονομία!
Oδηγούμε το Volvo C40 Recharge Twin στο Βέλγιο

Advertisement