Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Volvo: Μηδενικές εκπομπές στις οδικές μεταφορές

  • newsautoteam

Η Volvo Cars υπέγραψε τη διακήρυξη για μηδενικές εκπομπές στις οδικές μεταφορές στην COP26 και παρουσιάζει έναν πρωτοποριακό εσωτερικό μηχανισμό τιμών CO2.

Έως το 2030, η Volvo Cars στοχεύει να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο CEO της Volvo Cars Hakan Samuelsson  υπέγραψε τη Διακήρυξη της Γλασκώβης για Μηδενικές Εκπομπές στα Αυτοκίνητα και τα Van, από κοινού με κορυφαία ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ COP26, για την κλιματική αλλαγή.

Ταυτόχρονα, με στόχο να επιταχύνει περαιτέρω τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η Volvo Cars ανακοινώνει επίσης τη θέσπιση μιας εσωτερικής τιμής άνθρακα, 1.000 Σουηδικές Κορώνες ανά τόνο εκπομπών άνθρακα, σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Η λήψη του μέτρου υπηρετεί τη φιλοδοξία της Volvo Cars να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Η Διακήρυξη της Γλασκώβης αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταφορών στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής COP26 και υποδηλώνει μια δέσμευση εκ μέρους ηγετών της βιομηχανίας και των κυβερνήσεων να καταργήσουν σταδιακά την κυκλοφορία οχημάτων που τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα, στις μεγάλες αγορές έως το 2035 και σε όλο τον κόσμο έως το 2040.

Η Volvo Cars έχει επίσης τους δικούς της στόχους για την κλιματική δράση, οι οποίοι υπερβαίνουν τις δεσμεύσεις της σημερινής διακήρυξης. Ήδη έως το 2025, η εταιρεία προσδοκά ότι πάνω από το μισό των πωλήσεών της παγκοσμίως θα προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έως το 2030, η Volvo Cars στοχεύει να κατασκευάζει και να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 Η υπογραφή της διακήρυξης σηματοδοτεί την υποστήριξη της εταιρείας στους στόχους της εκστρατείας Race to Zero, αλλά και την ελπίδα ότι βιομηχανία και κυβερνήσεις μπορούν μαζί να επιταχύνουν τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Πρόκειται για έναν στόχο στενά συνδεδεμένο με το σχετικό χρονοδιάγραμμα της Volvo Cars.

«Το σχέδιό μας να είμαστε ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, δεν είμαστε σε θέση να φθάσουμε μόνοι μας στις μετακινήσεις μηδενικών ρύπων», δήλωσε ο Hakan Samuelsson.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική θέσπιση τιμών για τον άνθρακα, η Volvo Cars είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που περνά από τα λόγια στην πράξη και υλοποιεί έναν παρόμοιο μηχανισμό σε όλες τις δραστηριότητές της ήδη από σήμερα. Επιπλέον, η τιμή τίθεται σε ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό που προτείνεται από οργανισμούς όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο μέλλον κάθε project για ένα αυτοκίνητο θα υπόκειται σε «έλεγχο βιωσιμότητας» και θα επιβάλλεται κόστος CO2 για κάθε τόνο εκπομπών άνθρακα που προβλέπεται σε όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι κάθε μοντέλο θα είναι κερδοφόρο ακόμη και μετά την επιβολή μιας αυστηρής τιμής άνθρακα, ώστε οι αποφάσεις που σχετίζονται με την προμήθεια πόρων και με την κατασκευή να λαμβάνονται με βάση τις πιο βιώσιμες επιλογές που υφίστανται.

Η εταιρεία αποφάσισε επίσης να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική διαφάνεια, παρέχοντας στην οικονομική κοινότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιτυχία της στρατηγικής της για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και για τον ολικό μετασχηματισμό της. Ξεκινώντας από το 2022, η Volvo Cars θα παρουσιάζει ξεχωριστά οικονομικά στοιχεία για τις ηλεκτρικές και της μη ηλεκτρικές επιχειρηματικές δραστηριότητές της σε κάθε τριμηνιαία αναφορά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά έχουν νόημα μόνο με πράσινη ενέργεια
Volvo: Περισσότερoι ίπποι και μεγαλύτερη αυτονομία για τα PHEV της (+τιμές)
Volvo: Εφαρμογή που αυξάνει την αυτονομία!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto