Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Οικογενειακό station wagon με σπορ σιλουέτα

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Οικογενειακό station wagon με σπορ σιλουέτα

ΝΕΑ

Volvo: Οικογενειακό station wagon με σπορ σιλουέτα

ΝΕΑ

Ποιος θυμάται το Volvo 1800ES, όταν η σουηδική φίρμα είχε κατασκευάσει ένα σπορ station wagon τη δεκαετία του 1970; Πώς θα σας φαινόταν αυτή η ιδέα σήμερα;

Advertisement
Advertisement

H Volvo έχει σκοπό να γίνει η πιο βιώσιμη και τεχνολογικά κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και φυσικά αυτό εξαρτάται και από την… οικονομική δυνατότητα της Geely.

Όπως όλα φαίνονται όμως οδεύει σε καλό δρόμο και ακολουθεί την τάση της εποχής που θέλει τα αυτοκίνητα να έχουν ηλεκτροκινητήρα, αντί για θερμικούς -ρυπογόνους- κινητήρες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ρίξουν και μια ματιά προς τα πίσω, εννοώντας σχεδιαστικά.

Σε αυτό το ψηφιακό δημιούργημα συναντάμε ένα φουτουριστικό station wagon που δανείζεται αρκετά αισθητικά χαρακτηριστικά από το γνώριμο μοντέλο της δεκαετίας του 1970. Μιλάμε για το Volvo P1800ES, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο καλλιτέχνης ξεπέρασε τα όρια της… εποχής. Στην επιβλητική και ερμητικά κλειστή μάσκα διακρίνεται ψηφιακά το λογότυπο της σουηδικής φίρμας, ενώ τα φώτα έχουν το γνώριμο σχήμα του «σφυριού». Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες θέλουν τη φανταστική καμπίνα να είναι φωτεινή και -παρά την οικογενειακή φιλοσοφία του μοντέλου- η 3θυρη διάταξη και η coupe σιλουέτα δελεάζει ακόμα και θαυμαστές που δεν έχουν προβεί σε κάποια δέσμευση.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να αναφερθεί ότι το P1800ES, παρουσιάστηκε μετά από δύο πρωτότυπα σχέδια που είχαν δείξει οι Sergio Coggiola and Pietro Frua και αποτελεί -κατά κάποιον τρόπο- τον διάδοχο του P1800. Το τελευταίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη σειρά “Ο Άγιος” με τον Roger Moore.

Η κωδική ονομασία είναι «Schneewittchensarg» και σημαίνει «το φέρετρο της Χιονάτης». Λίγο σκοτεινό ακούγεται, αλλά αφού είχε καλό τέλος το παραμύθι, ας το… παραβλέψουμε! Σίγουρα όμως εάν κυκλοφορήσει αυτό το αυτοκίνητο, τότε οι αδερφοί Γκριμ θα το ζητήσουν για τα γυρίσματα της ταινίας τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο carwow
H Volvo ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό ΧC20;
Δοκιμή: Volvo S90 T8 Recharge AWD

 

Advertisement