Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο carwow

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο carwow

ΝΕΑ

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο carwow

ΝΕΑ

Μέσω του επενδυτικού της βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund, η Volvo Cars απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο στην carwow, μία online πλατφόρμα αγορών με κυρίαρχη θέση στην αγορά και την πώληση αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Volvo Cars Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγική επένδυση στην online πλατφόρμα αγορών carwow

Ως κορυφαία πλατφόρμα στην Ευρώπη στην αγορά νέων αυτοκινήτων και στην παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους online, τα τελευταία χρόνια η carwow έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας στις online πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μέσω της επένδυσης, η Volvo Cars θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως οι online πωλήσεις, η εισροή πελατών και η δημιουργία περιεχομένου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της με άξονα τις online και απευθείας σχέσεις με τον πελάτη.

«Οι ανεξάρτητες πλατφόρμες αγοράς παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε καταναλωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού κλάδου στον οποίο βρίσκεται η Volvo Cars», δήλωσε ο Lex Kerssemakers, Επικεφαλής Παγκόσμιων Εμπορικών Λειτουργιών στη Volvo Cars.

Advertisement

Η πορεία της Volvo Cars προς τις online πωλήσεις εντάσσεται στο στόχο της να αποτελέσει ηγετική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η στρατηγική της για τις online πωλήσεις βασίζεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συμπεριφορές και τις τάσεις του κλάδου, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία της να εξελιχθεί σε κορυφαία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Advertisement

Η προσήλωση της εταιρείας στις online πωλήσεις και τις απευθείας σχέσεις με τον πελάτη περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας απλής και απροβλημάτιστης εμπειρίας για την παραγγελία προϊόντων και υπηρεσιών Volvo. «Η Volvo Cars και η carwow έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες: Να κάνουν την online αγορά ενός αυτοκινήτου εύκολη και απρόσκοπτη, καθώς και να βοηθήσουν τους καταναλωτές στη μετάβασή τους προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Alexander Petrofski, Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund.

volvo cars

Η carwow εδρεύει στο Λονδίνο και απασχολεί πάνω από 400 ανθρώπους ανά την Ευρώπη. Έχοντας ξεκινήσει τη ζωή της ως πλατφόρμα που συλλέγει κριτικές, εξελίχθηκε επίσης σε ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στα μέσα ενημέρωσης για το αυτοκίνητο. Το κανάλι της για αυτοκίνητα στο YouTube έχει πάνω από 6 εκατομμύρια συνδρομητές και επεκτείνεται συνεχώς.

Advertisement

Οικονομικές λεπτομέρειες της επένδυσης του Volvo Cars Tech Fund στην carwow δεν έχουν ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία: Volvo Cars Tech Fund και StoreDot
Τι είναι το Liquid Wind που μπορεί να σώσει τους θερμικούς κινητήρες;
Συνεργασία: Volvo Cars Tech Fund και StoreDot