Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo EM90 MPV: Ασφάλεια και άνεση στη μετακίνηση

Ελλάδα 21:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo EM90 MPV: Ασφάλεια και άνεση στη μετακίνηση

ΝΕΑ

Volvo EM90 MPV: Ασφάλεια και άνεση στη μετακίνηση

ΝΕΑ

Στις 12 Νοεμβρίου, η Volvo θα αποκαλύψει το premium αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EM90 MPV.

Advertisement
Advertisement

Ασφάλεια και άνεση. Αυτοί είναι οι στόχοι της σουηδικής εταιρείας με την παρουσίαση του νέου MPV της, το οποίο δημιούργησε με σκοπό την απόλυτη προστασία των επιβαινόντων σε πραγματικές συνθήκες ατυχήματος, αλλά και την ευρυχωρία για την εύκολη φιλοξενία ατόμων.

Είναι η πρώτη φορά που η Volvo επιχειρεί τέτοια αποτελέσματα σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό MPV. Όπως κάθε μοντέλο της, έτσι και αυτό έχει κατασκευαστεί από έναν ισχυρότατο κλωβό ασφαλείας, φταγμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής που βοηθάει σημαντικά στο να απορροφηθεί η ισχύς μίας σύγκρουσης αποτελεσματικά.

Στο εσωτερικό, οι αερόσακοι έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να προστατεύουν πλήρως τους επιβάτες, ενώ από την πλευρά του οδηγού, οι δύο εμπρός κολόνες του παρέχουν πολύ καλή ορατότητα και συνεισφέρουν στη στιβαρότητα του πλαισίου. Το αποτέλεσμα αυτών των στοιχείων, είναι μία αίσθηση άνεσης, σιγουριάς και ελέγχου όταν βρεθεί κάποιος πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η αίσθηση ενισχύεται κι άλλο χάρη στην μακρά σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού στο EM90. Η πληθώρα αισθητήρων, οι κάμερες με περιφερειακή λήψη, το ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και οι συνολικά προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού συντονίζουν μία σιγουριά πίσω από το τιμόνι και αποτελούν αρωγό στην αποφυγή συγκρούσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Όντας αμιγώς ηλεκτρικό, η Volvo δεν παρέλειψε να δώσει έμφαση στη θωράκιση της μπαταρίας, προστατεύοντάς την με χάλυβα και αλουμίνια, ώστε να μην επηρεαστεί από ένα τρακάρισμα, ούτε να αλλοιωθεί.

Advertisement

Πέρα από το τεράστιο και πολυτελές σαλόνι που φιλοξενεί με μεγάλη άνεση συνεπιβάτες, το EM90 διαθέτει συνολικά 21 ηχεία της Bowers & Wilkins τα οποία ενσωματώνονται ομοιόμορφα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και μπορούν να αποτελέσουν μία… ηχηρή και απολαυστική παρεά στη βόλτα και το ταξίδι.

«Άνεση και ηρεμία με σκανδιναβικό στυλ» ήταν η φράση του Έρικ Σεβέρινσον, επιεκφαλής νέων προγραμμάτων αυτοκινήτων στη Volvo Cars, όσον αφορά το Volvo EM90 MPV.

Advertisement

Η εξέλιξη της εταιρείας, φέρεται να αφοσιώνεται στο κομμάτι της ασφάλειας και της ευκολίας όλο και περισσότερο, έχοντας υιοθετήσει μία φιλοσοφία… σουηδική, δηλαδή έχουν ως στόχο την ποιότητα ζωής. Και αυτό αποτυπώνεται και στα αυτοκίνητά τους.

Το Volvo EM90 θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Κίνα αρχικά, κάνοντας πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, όταν και θα αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο και οι προπαραγγελίες θα ανοίξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EM90 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό MPV (+video)
Το Volvo EX30 θα είναι το επόμενο best-seller στα ηλεκτρικά SUV
Volvo Cars: Νέο κέντρο δοκιμών στη Σουηδία

Advertisement