Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo EX30 θα είναι το επόμενο best-seller στα ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo EX30 θα είναι το επόμενο best-seller στα ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Το Volvo EX30 θα είναι το επόμενο best-seller στα ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Η Volvo διευρύνει την ηλεκτρική της γκάμα στην ελληνική αγορά με το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου EX30 που θα φιγουράρει στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών στις αρχές του 2024.

Advertisement
Advertisement

Το Volvo EX30 είναι το μικρότερο SUV που έχει κατασκευάσει ποτέ η Volvo, τοποθετούμενο κάτω από το C40 Recharge. Σχεδιαστικά, αντλεί έμπνευση από το EX90, προσφέροντας ένα πιο νεανικό και δυναμικό στυλ.

Διαθέτει διαστάσεις 4.233 χιλιοστά σε μήκος, 1.837 χιλιοστά σε πλάτος και 1.555 χιλιοστά σε ύψος, ενώ το μεταξόνιο του φτάνει τα 2.650 χιλιοστά. Το βάρος του ξεκινά από 1.830 κιλά, και το πλαίσιο του είναι σχεδιασμένο για να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις συμπαγείς διαστάσεις του.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του ακολουθεί μια μινιμαλιστική φιλοσοφία, με έναν κεντρικό ταμπλό που διαθέτει μια οθόνη 12,3 ιντσών. Η οθόνη αυτή συνδέεται με το σύστημα πολυμέσων και έχει πολλαπλές λειτουργίες, χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με την Google.

Η κεντρική κονσόλα είναι ευέλικτη και πρακτική, προσφέροντας διάφορες επιλογές ρύθμισης. Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα soundbar και την επιλογή ενός υψηλής ποιότητας ηχοσυστήματος Harman Kardon.

Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρωταρχικός στόχος για το EX30, με τεχνολογίες όπως ένας αισθητήρας παρακολούθησης του οδηγού. Επίσης, το αυτοκίνητο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, μειώνοντας το ανθρακικό του αποτύπωμα κατά 75%, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά όπως αλουμίνιο και χάλυβα.

Advertisement

Το EX30, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, θα προσφέρεται σε ποικίλες εκδόσεις.

Advertisement

Συγκεκριμένα, για το μοντέλο με ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και μπαταρία 51 kWh, οι τιμές ξεκινούν από 37.572 ευρώ για την έκδοση Core και φτάνουν τα 40.610 ευρώ για την Plus.

Στην εκδοχή με την μεγαλύτερη μπαταρία των 69 kWh, οι τιμές είναι 42.966 ευρώ για την Core46.624 ευρώ για την Plus και 49.848 ευρώ για την πολυτελέστερη Ultra.

Για όσους επιθυμούν περισσότερη δύναμη, το EX30 θα διατίθεται επίσης σε τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνολικά παράγουν 428 ίππους. Οι τιμές αυτής της εκδόσεως είναι 49.352 ευρώ για την Plus και 52.756 ευρώ για την Ultra.

Advertisement

Η Volvo διασφαλίζει την επένδυση των πελατών παρέχοντας τρία χρόνια σέρβις και εγγύηση στο EX30. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από την προαιρετική ασφάλιση Volvo Platinum by Allianz καθώς και τις ευέλικτες χρηματοδοτικές λύσεις της Volvo Car Financial Services.

Τέλος, να πούμε ότι αυτό το EX30 έρχεται να αναδείξει τη δυναμική της Volvo στην κατηγορία και να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της να γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική εταιρεία πριν από το 2030.

Από το 2024, θα υπάρχει και μια Cross Country έκδοση του EX30, η οποία θα έχει πιο off-road χαρακτηριστικά και εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!
Σημαντική αύξηση πωλήσεων για την Volvo
Επίσημο: Το τελευταίο diesel Volvo θα παραχθεί στις αρχές του 2024