Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Volvo EM90

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Volvo EM90

ΝΕΑ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Volvo EM90

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό πολυθέσιο MPV της Volvo, το EM90, πρόκειται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 12 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Στην Κίνα, όλα τα νέα μοντέλα πρέπει να περάσουν από έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής πριν πωληθούν. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, συνήθως δημοσιεύονται εικόνες στον σχετικό επίσημο ιστότοπο, πριν το λανσάρισμα.

Στην περίπτωση του EM90, του πρώτου πολυθέσιου MPV της Volvo, έχουμε ήδη μια εικόνα του εξωτερικού του. Όπως μπορούμε να δούμε το EM90 μοιάζει να βασίζεται στο Zeekr 009, μιας και οι δύο εταιρίες ανήκουν στο όμιλο της Geely.

Ωστόσο, το EM90 φαίνεται να διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία ώστε να έχει μία πιο εξευρωπαϊσμένη εμφάνιση και λιγότερα φανταχτερά στοιχεία, όπως το πολύ νικέλιο που υπάρχει στο Zeekr.

Advertisement
Advertisement

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι για τη δημιουργία του EM90, θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα “SEA” (Sustainable Experience Architecture), που έχει αναπτύξει η Geely για τα αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα της, και στην οποία βασίστηκε επίσης το Zeekr 009.

Το Zeekr 009 είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, με μήκος που φτάνει τα 5,2 μέτρα και μεταξόνιο στα 3.205 χιλιοστά. Διατίθεται σε εκδόσεις με τέσσερις ή έξι θέσεις. Διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 140 kWh, και οι δύο ηλεκτροκινητήρες του συνολικής ισχύος 541 ίππων.

Advertisement

Στις επόμενες μέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο που θα βάλει την σουηδική εταιρεία στην αγορά των premium MPV με έως τρεις σειρές καθισμάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EX30 θα είναι το επόμενο best-seller στα ηλεκτρικά SUV
Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!
Σημαντική αύξηση πωλήσεων για την Volvo